2021 - Üröm

Átlátható Ürömért

Átlátható Ürömért
Tartalomhoz ugrás

2021

2021.augusztus.27
Azt már jól tudjuk, hogy Üröm építési szabályzatába sok minden belefér.
A hegyoldalt elcsúfító szörnyházaktól kezdve a villámárvizekkel rendeszesen sújtott lakóparkokig bezárólag.A laza szabályzás és ellenőrzéseknek köszönhetően az is előfordul, hogy építési hulladékkal feltöltik külterületeinket, ezáltal tönkretéve védett értékeinket.
Most éppen több száz méter hosszan töltik fel 2–3 méter magasan az öregfaluban a Deák Ferenc utca fölötti beépítésre váró üres telkeket.
Valószínűleg az építési szabályoknak megfelelően, de a feltöltések következtében vajon továbbra is biztonságban vannak-e az alatta lévő házak?Ismételten törvénytelen rendeletet kellett visszavonnia az önkormányzatnak.Most a gépjármű behajtási engedély akadt fent a törvényességi ellenőrzésen.
2021. szeptember. 09.
Valami elkezdődött

Urom egyik legnagyobb problémája jelenleg a hirtelen leszakadó esők miatti villamarvizek. A Panoráma-liget es Völgy liget lakói jól tudnának erről mesélni, amikor az ilyen vészes események után beindul az össznépi keresés az ár által elvitt tárgyak után.
2021.október.13
Péterhegyi erdőt lezárták a kirándulók előttAz erdő egy része építési terület lett. A beépítést az önkormányzat tette lehetővé a 2017. évi HÉSZ módosításban.
Törvénysértő az ingatlanadó a kormányhivatal szerint is.Laboda polgármester felelőtlensége 90 millió forint kárt okozott az önkormányzatnak és az ürömi emberek számára.További rossz hír, hogy a 2021. első félévében törvénytelenül beszedett ingatlanadó nem jár vissza azoknak, akik azt már befizették.
Indokolt-e közpénzen megépíteni a Völgyliget lakópark csapadékvíz-elvezető rendszerét és a közlekedő útjait? Az biztos, hogy a Völgyliget lakóparkban élők nagy bajban vannak, és valahogy segíteni kell nekik, de nem mindegy, hogy hogyan.
Először is érdemes tisztázni, hogy kinek a hibájából kerültek ekkora bajba.

Mostanában több előre mutató dolog történik Ürömön.Végre Laboda polgármester a saját facebook-oldalán nyilvánosan tájékoztatja az érdeklődőket, hogy milyen munkálatokat végez el az önkormányzat.

Súlyos mulasztás miatt veszélyben Üröm költségvetése.A felelőseknek távozniuk kell az önkormányzattól!Öt évre visszamenőleg visszajár a befizetett építményadó nagyon sok családnak.

Nincs szükség a polgárőrség munkájára ÜrömönÍgy döntött Laboda polgármester, mikor a 2021. évben nem adott anyagi támogatást a Hegyvidék Polgárőr Egyesületnek az önkormányzat.

Egyre nagyobbra nő a szakadék Üröm és a többi Pest megyei település között.Úgy látszik, Üröm vezetésének nincs szüksége informálódni a 2021-2027. közti fejlesztési ciklus operatív programjairól, humánfejlesztésekről és önkormányzati pályázati lehetőségekről.

A gondos jógazda Ürömön.
Eljárási bírság, ügyészségi vizsgálat fémjelezi a munkásságát.
Négy éve nem tudja, vagy inkább nem akarja megoldani az ügyet.Ezidáig 6.000.000,- forint közpénzünket dobott ki az ablakon.

Vissza a tartalomhoz