2021.március.29 - Üröm

Átlátható Ürömért

Átlátható Ürömért
Tartalomhoz ugrás

2021.március.29

Web

Mostanában több előre mutató dolog történik Ürömön.

Végre Laboda polgármester a saját facebook-oldalán nyilvánosan tájékoztatja az érdeklődőket, hogy milyen munkálatokat végez el az önkormányzat.

Épül, szépül a településünk.

Mindez még szebb lenne, ha ezt saját elhatározásból végezné az önkormányzat.

Csakhogy a patak medrének takarítását, ami kötelező feladat lenne az önkormányzatnak, nem önként, jó gazda módjára végzi a hivatal.

Erre a munkára fel kellett szólítani Laboda polgármestert.

Részlet volt a FKI Vízügyi Hatóság 35100/2652-1/2021. leveléből.

„Az Igazgatóság határozati úton arra kötelezte Üröm Község Önkormányzatát (a továbbiakban: Önkormányzat), hogy a Pilisborosjenői-patak medrét tisztítsa meg a hordaléktól és növényzettől, továbbá biztosítsa vízfolyás akadálymentes áramlását.
A határozatban foglaltak szerint – ami a Pest Megyei Főügyészségnek is megküldésre került – az Önkormányzatnak a fenntartási és karbantartási munkálatokat el kell végeznie. Miután az Önkormányzat a határozatban foglaltakat nem teljesítette, ezért az Igazgatóság Üröm Község Önkormányzatával szemben intézkedett a végrehajtás foganatosításáról és eljárási bírság megfizetésére kötelezte, valamint az engedély nélkül megépített vízilétesítmény átalakítására vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően létesítési tervdokumentáció benyújtását írta elő.„


Vissza a tartalomhoz