2022.március.15 - Üröm

Átlátható Ürömért

Átlátható Ürömért
Tartalomhoz ugrás

2022.március.15

Web

Elsősorban a rossz döntések, mint például a törvénysértő adórendelet, vagy  akár a településfejlesztési szerződések is, ezért az önkormányzatnak alig van saját bevétele (90 millió forint). Ez az éves költségvetés alig 4%-a.
Állami támogatások, pályázati pénzek nélkül megállna az élet.
Nem véletlen, hogy az önkormányzat sorra értékesíti a forgalomképes ingatlanjait.
Üröm vezetése képtelen megbirkózni a felmerülő problémákkal. Már 2018-ban tudták, hogy túlzsúfolt az óvoda, nincs elég férőhely, ezért a régi orvosi rendelő helyére (Doktor utca) egy hatvanfős tagóvodát terveztettek.
Sajnos pályázati pénzt nem nyertek, saját forrás híján, inkább megemelték a csoportlétszámokat, a tagóvoda telkét pedig átminősítették, így lehetővé vált egy többemeletes társasház építése. Szerencsére a telket még nem adta el az önkormányzat.
Említhetnénk az iskola bővítését is. A kormány kérte az önkormányzatot, hogy biztosítson telket az új iskolának, melyet állami pénzen terveznek megépíteni. Derék képviselőink az iskola saját udvarát adták oda, ami külön helyrajzi számon szerepelt. Persze így az új iskolából nem lett semmi, ezért a gyerekek a mai napig is konténerekben tanulnak.
Hosszan lehetne még sorolni………..
Vissza a tartalomhoz