Üröm

Átlátható Ürömért

Átlátható Ürömért
Tartalomhoz ugrás
2021. szeptember. 09.
Valami elkezdődött

Urom egyik legnagyobb problémája jelenleg a hirtelen leszakadó esők miatti villamarvizek. A Panoráma-liget es Völgy liget lakói jól tudnának erről mesélni, amikor az ilyen vészes események után beindul az össznépi keresés az ár által elvitt tárgyak után.

ÉPÍTMÉNYADÓ:2021. augusztus.30
A szeptember 15-én esedékes építményadó befizetésénél az alábbi módosításokat érdemes figyelembe venni!
2021.augusztus.27
Azt már jól tudjuk, hogy Üröm építési szabályzatába sok minden belefér.
A hegyoldalt elcsúfító szörnyházaktól kezdve a villámárvizekkel rendeszesen sújtott lakóparkokig bezárólag.A laza szabályzás és ellenőrzéseknek köszönhetően az is előfordul, hogy építési hulladékkal feltöltik külterületeinket, ezáltal tönkretéve védett értékeinket.
Most éppen több száz méter hosszan töltik fel 2–3 méter magasan az öregfaluban a Deák Ferenc utca fölötti beépítésre váró üres telkeket.
Valószínűleg az építési szabályoknak megfelelően, de a feltöltések következtében vajon továbbra is biztonságban vannak-e az alatta lévő házak?Törvénysértő az ingatlanadó a kormányhivatal szerint is.Laboda polgármester felelőtlensége 90 millió forint kárt okozott az önkormányzatnak és az ürömi emberek számára.További rossz hír, hogy a 2021. első félévében törvénytelenül beszedett ingatlanadó nem jár vissza azoknak, akik azt már befizették.
Indokolt-e közpénzen megépíteni a Völgyliget lakópark csapadékvíz-elvezető rendszerét és a közlekedő útjait? Az biztos, hogy a Völgyliget lakóparkban élők nagy bajban vannak, és valahogy segíteni kell nekik, de nem mindegy, hogy hogyan.
Először is érdemes tisztázni, hogy kinek a hibájából kerültek ekkora bajba.

Súlyos mulasztás miatt veszélyben Üröm költségvetése.A felelőseknek távozniuk kell az önkormányzattól!Öt évre visszamenőleg visszajár a befizetett építményadó nagyon sok családnak.

A gondos jógazda Ürömön.
Eljárási bírság, ügyészségi vizsgálat fémjelezi a munkásságát.
Négy éve nem tudja, vagy inkább nem akarja megoldani az ügyet.Ezidáig 6.000.000,- forint közpénzünket dobott ki az ablakon.

Mostanában több előre mutató dolog történik Ürömön.Végre Laboda polgármester a saját facebook-oldalán nyilvánosan tájékoztatja az érdeklődőket, hogy milyen munkálatokat végez el az önkormányzat.

Nincs szükség a polgárőrség munkájára ÜrömönÍgy döntött Laboda polgármester, mikor a 2021. évben nem adott anyagi támogatást a Hegyvidék Polgárőr Egyesületnek az önkormányzat.

Egyre nagyobbra nő a szakadék Üröm és a többi Pest megyei település között.Úgy látszik, Üröm vezetésének nincs szüksége informálódni a 2021-2027. közti fejlesztési ciklus operatív programjairól, humánfejlesztésekről és önkormányzati pályázati lehetőségekről.

Vissza a tartalomhoz