Átlátható üröm

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Milyen óvintézkedéseket tehetne az önkormányzat, hogy csökkenteni lehessen a fertőzésveszélyt Ürömön?

Ömlik a fekáliás szennyvíz Üröm főutcájánA Bécsi úti korforgalom felé a Dózsa György úton, már egy kisebb eső alkalmával is feltör a szennyvíz a csatorna fedelek nyílásain keresztül. Nem ritka, hogy magát a csatornafedelet el is sodorja a feltörő szennyvíz, ami miatt rendkívül balesetveszélyes ilyenkor erre közlekedni

Gyermekeink biztonságát az ürömi önkormányzat képtelen biztosítaniEnnek több oka is van, egyrészt az EMI intézkedési terve
A 2020/2021. évi tanévre ad iránymutatást, arra, hogy hogyan lehet biztonságosan működtetni az intézményeket, ami egy optimális létszámmal működő intézményben sem lenne könnyű feladat.Hát még Ürömön, ahol minden köznevelési intézmény túlzsúfolt, ezért eleve képtelenség megfelelni az előírásoknak.
Üröm egykor legendás pincerendszere végveszélyben van.Üröm elsőrendű bortermelő helynek számított a filoxéra járványt megelőző időkben.A szőlő feldolgozásához présházak, a bor tárolásához és kezeléséhez pincetelepek létesültek. József nádor egykori pincéi mellett dézsmaházat építettek ez az épület ma az önkormányzat székháza.

Árvízvédelmi készültség ÜrömönLaboda polgármester a készültség III. fokozatú védekezési készültséget rendelt el 2020. június 29-én.A készültséget az esős idővel indokolja.A csapadékvíz minden településrészen jelentős károkat okoz ingatlanjainkban és útjainkban, ennek legfőbb kiváltó oka a felelőtlen belterületbe vonásokban keresendő.A kialakult helyzetért kizárólag Laboda polgármester és képviselőtestülete a felelős!

2020.Augusztus 5.
Esztelen közpénzköltés Ürömön
100.000.000,- forintot költött az elmúlt években önkormányzat olyan tervekre, melyeket ebben a formában valószínűleg soha nem fognak megvalósítani.Ide tartozik:Iskola új szárnya,Óvoda bővítése,Futópálya a Csókavár utcától a Kárókatona utcáig,Cigány-árok új medervonalának kialakítása.Meg lehetne még említeni a Dózsa György úti okos zebrákat is.A tervek elkészítését többször referencia nélküli tervezőkre bízták, ilyen a művelődési ház kiviteli terve is, ahol a szerződött cég fő tevékenységi köre a szarvasmarhatenyészet.Az Ürömi Tükörben közreadott látványtervek csak arra voltak jók, hogy éveken keresztül hitegessék velük az embereket.Valójában Üröm nem fejlődik, csak az itt élők száma növekszik folyamatosan.

2020.július.12
Nincs megállás, Üröm továbbfejlődikMost az öregfalu van soron, Sadove pedig felkészül, hogy a vállalkozók a lehető legtöbb telket beépítsék, és családok sokasága költözzön a településre.Ugyanis a sikert Laboda polgármester és képviselői kizárólag ebben látják.Újabb 40 család költözhet a videón látható négy helyszínre. A körforgalomnál a kőkereskedés mögött emeletes társasház, a Dózsa György úton ikerházak, a Rákóczi Ferenc utcában ikerházak épülnek, és végül a Jumbó Kemping területe, amit most kezdenek beépíteni.

Üröm feléli maradék vagyonát, és még nagyobb zsúfoltság várható.A vírushelyzetre hivatkozva az önkormányzat meghirdette eladásra a Rókahegyen lévő belterületi HRSZ: 1045 számú 14.515 m2 ingatlanját.Laboda polgármester előterjesztésében a koronavírus következményében a településünket ért kiadások és adó-elmaradásokra hivatkozva látja szükségesnek az ingatlan eladását.
Nagyot akart a szarka, de……”
Nagyot bukhat a 2020. évi költségvetés, nem mindegy,  hogy lakás, vagy lakóház.
Egy elfuserált adórendeletet hozott 2019-ben a Képviselő-Testület, pedig volt jogban járatos jegyző és annak évek óta egy jól fizetett tanácsadója, nem kevés pénzért. Azt viszont nem lehet elmondani, hogy megérték a pénzüket. Most pedig az Önkormányzat „élvezi” agyszüleményük kárát. Vajon ki téríti meg az általuk okozott tetemes kárt?
A vészhelyzettel visszaélve újabb 2000 m2 zöldterületet szüntetett meg Laboda polgármester.Ezúttal a Völgyliget következő ütemének területén lett kevesebb a zöld felület.Az önkormányzat gőzerővel készül az újabb 5.12 hektáros terület belterületbe vonására, amint azt az agglomerációs törvény lehetővé teszi.
Veszélyben Üröm és másik 13 település ivóvízbázisaA szakértők arra figyelmeztetnek, hogy beavatkozás nélkül a szennyezés néhány éven belül eléri a víztermelő kutakat.Budakalász, Pomáz és Szentendre polgármestere közös levélben kért tájékoztatást és mielőbbi intézkedést Pintér Sándor belügyminisztertől a Dera-pataktól északra lévő ipari övezet és a volt szovjet laktanya területének kármentesítésére, a talaj- és a felszín alatti vizek szennyezettségének felszámolására.
Az önkormányzat munkáját nem csak a koronavírus nehezíti meg, hanem maga a polgármester is.

Nagyon jó tervnek tűnik Ürömön a turizmus fejlesztése, amit már 2017-ben elhatározott az önkormányzat.Ez derül ki a nem túl nagy népszerűsítést kapott Településfejlesztési tervből.

Van egy település Pest megyében, ahol az önkormányzat nem tartja fontosnak az embereket tájékoztatni az aktuális ügyekről.
 
Három irányból lehet megközelíteni Ürömöt, de ez már kevésA III. kerület felől, ahol a HÉV lámpája rendszeres sorban állást okoz, a Bécsi út felől, itt a körforgalom miatt torlódik fel a kocsisor és harmadikként Budakalász irányából, ahonnan szintén rendszeresek a dugók.Érdemes itt megemlíteni a reggeli és délutáni forgalmi káoszt az ürömi iskola, óvoda környékén.

2020.április.26
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság felszólította az Ürömi Önkormányzatot, hogy a Cigány Árok medrét takarítsa ki.Ennek határideje 2020.április.15-e volt.A növényi és egyéb hulladékot most sem sikerült eltávolítani. A nagy mennyiségű hordalék árvízi kockázatot jelent és a nagyobb záporok következtében félő, hogy a patak ismételten kilép a medréből és elönti a környező házakat, utakat.Most így néz ki a patakmeder.

Laboda Gábor polgármester devizaspekuláns!!

A vészhelyzet kihirdetése helyi diktátort csinálhat a polgármesterből, ugyanis ilyenkor a képviselőtestületnek nincs döntési jogköre.

2020.június.17
Üröm jegyzőjének elhamarkodott döntése miatt bírósághoz fordul Budakalász Önkormányzata.A Lupa-tó mellett, vízbázisvédelmi területen épült óriásparkolóra kiadott engedély, határozat jogellenes a budakalászi önkormányzat álláspontja szerint, ezért a Budapest Környéki Törvényszékhez fordulnak.Sajnálatos, hogy Üröm vezetésének nem érdeke, hogy az emberek tiszta, egészséges ivóvízhez jussanak

Lassan bújnak ki az egynyári virágok a Templom téren a Takarékszövetkezet előtt.Pedig Laboda Gábor polgármester még márciusban megrendelte a virágok beültetését közel 5 millió forintért.

 
 
Az Ürömi önkormányzat egyelőre nem segíti azokat a gyerekes szülőket, akik a járvány ellenére tudnának dolgozni, ha gyerekük ismét járhatna óvodába, vagy bölcsödébe.

Nem verik nagydobra a bennünket érintő információkat

Tanácsadás szakértő évente 24.200.000,- forint.Minden ürömi lakosnak joga van megismerni az önkormányzat birtokában levő információkat.

Még be sem fejeződtek az eddig is botrányokkal tarkított Völgyligeti építkezések, máris rajtra kész a következő 2.ütem.
Emberkísérlet az 5G telefonhálózat bevezetése.-állítja sok tudós.Az 5G már a bevezetés küszöbén áll, hamarosan a fővárosi agglomerációban is megjelenik az új szolgáltatás.

Az Ürömi Önkormányzatnak vajon kell-e óvintézkedéseket tennie, és felhívni a lakosság figyelmét a fokozott higiéniai előírások betartására a koronavírus terjedése miatt?Mit lehetne tenni? - Jogos a kérdés.A közintézményeket (iskola, óvoda, bölcsőde, könyvtár, orvosi rendelő, művelődési ház, idősek klubja, önkormányzat,) egy ideig folyamatosan ellátni kézfertőtlenítő szerrel, törlőkendővel? A helyi buszjárat üzemeltetőjét, a postát, a boltokat megkérni, hogy nagyobb figyelmet szenteljenek a tisztaság fenntartására?Vigyázzunk egymásra!

Helybenjárás.Sebtében előrehozott képviselőtestületi ülés keretében percek alatt elfogadták a képviselők a 2020. évi 2.1 milliárdos költségvetést.Együttműködés.Pilisborosjenő vezetése felvette a kapcsolatot Üröm vezetésével. - adta hírül a pilisborosjenői önkormányzat hivatalos Facebook-oldala.


Követendő példa a részvételi költségvetésMagyarországon, már több önkormányzat sikerrel bevetette a részvételi költségvetést.


Ellepi a szemét Üröm külterületeit.Minden eszköz megvan az önkormányzat kezében, hogy gátat vessen az illegális szemétlerakók kialakulásának.

Üröm gazdag településnek számít, de mégis élnek közöttünk olyan idős, egyedülálló, szerény anyagi körülményekkel rendelkező emberek és családok, akiknek minden fillér számít.
Bicikliutat Ürömre.Üröm településrészeit behajtani tilos táblák, vagy úttorlaszok zárják el egymástól. Autóval a főutakon kerülve tudunk egyikből a másikba jutni. Gyalogosan nehézkes, mivel nincs mindenhol járda, és egyébként is sok időt vesz igénybe a közlekedés.Üröm az első a környező települések közöttValószínűleg az országban is dobogós helyre kerülne abban a versenyben, hogy hol található a legdrágább bölcsőde.

A 2014-ben megépített 735 m2-es épületben 3 felnőtt háziorvosi rendelő, 2 házi gyermekorvosi rendelő, a védőnői szolgálat, fogorvosi rendelő és egy bérbeadott területen a gyógyszertár kapott helyet.
Nagy bajban az orvosi ügyelet ellátásaAz önkormányzati alulfinanszírozás miatt nincs elég orvos a pomázi ügyelet ellátására.


Apró lépések a környezettudatosság felé


Ember legyen a talpán, aki tudja, hogy mire mennyi helyi adót kell fizetni Ürömön.


Bringabarát település.Közös ötletelésre és beszélgetésre hívta össze pénteken az érdeklődőket Budakalászon a Településfejlesztési Bizottság és a Magyar Kerékpárosklub.

Így is lehetne Ürömön.Szentendrén került megrendezésre a Civilek a Városházán rendezvény, ahol a környező települések önkormányzatai és civil szervezetek vettek részt.


Tavaszi nagytakarítás.A tavasz közeledtével jó lenne Ürömön egy nagytakarítást tartani. Útjainkra, járdáinkra és zöldterületeinkre is ráférne egy alapos rendbetétel.

2020.január.12
Nagy bajban az ürömi önkormányzat!
A képviselőtestület tagjai valószínűleg úgy gondolják, hogy lelkiismeretesen látják el feladatukat, miközben munkájuk tovagyűrűző hatásairól fogalmuk sincsen.Nem érzékelik, hogy sokszor rosszul döntenek, mivel csak Laboda polgármestertől kapnak visszajelzést döntéseikről.

A nyilvánosságot és érdekeink képviseletét így képzeli az ürömi képviselőtestület, amit mi évenként 100.000.000,- forint tiszteletdíjjal hálálunk meg:


Sokan ismerik, de vajon hányan tudják mit, JELKÉPEZ Üröm címereTiszta agyrém
Egyhangúan megszavazta a képviselőtestület az alkotmányellenes építményadót.Szó se róla, Ürömnek sürgős adóbevételre van szüksége, hogy meg tudja oldani a meggondolatlan belterületbe vonások során felmerült feladatokat, ide sorolva az intézmények fejlesztését, utak, járdák építését, csapadékvíz-elvezetést, közművek fejlesztését.
Veszélyelhárítás érdekében szóbeli megállapodás.Üröm és Pilisborosjenő csapadékvíz-elvezetését a Cigány-árok biztosítja.


A 2019.november 27-i közmeghallgatáson elhangzott számos pozitív ígéret a polgármester részéről.

2019.december.04
Budakalászon, ha az Omszki tó partjára ér az arra járó/futó/kerékpározó ez a jópofa felirat fogadja. Önök mit szólnának egy ilyen vagy hasonló "szobor"-hoz Ürömön? Ez az egyszerű, de mégis gyorsan elkészíthető, valamint olcsó design elem lehetne a fiatalok kedvenc szelfiző helye például a parkban vagy a Fő téren. Legyen Üröm is trendi hely!
Zsömbörgi László

Ürömön megállni látszik az idő.A közelünkben lévő településeken már felismerték, hogy az egyre nagyobb mértéket öltő helyi és átmenő forgalom csökkentése érdekében valamit tenni kell.


Az iskolai szünetben irigykedve néztem Budakalászon a közösségi jégpályát, ahol kisebbik lányom korcsolyázott, és ugyancsak irigykedtem most szombaton, Csömörön a sportcsarnokban, ahol kisebbik fiam futsal tornán vett részt.Milyen jó lenne, ha Ürömön is lennének ilyen intézmények, és nem kéne a szomszéd településekre utazni a családoknak egy kis sportolásért.

Számos szomorú következtetést lehet levonni a tegnap megtartott közmeghallgatás kapcsán.Az egyik, talán a legfontosabb, hogy Laboda polgármester úgy tűnik, ostobának tartja az ürömi embereket és képviselőtársait.Emellett, még egy kicsit nagyképű is, mivel leszólja, kigúnyolja, nevetség tárgyává teszi azokat az embereket, akik olyan kérdéseket tesznek fel, amely neki személy szerint nem tetszenek.Sajnálatos, hogy ezt a jegyző, Dr. Halász Mónika és a jelenlévő képviselők némán tűrik, sőt még kötelességtudóan nevetnek is a gyenge poénokon.

Testületi ülés
Két, régebben megjelent cikket szeretnénk olvasásra ajánlani. Mindkét írás bőven tartalmaz a mai napokra is megfontolandó dolgokat, nem ártana az ürömi vezetésnek is elolvasnia még egyszer.Az első egy 2011-ben megjelent Laboda Gábor polgármester interjú a Várkapu infón.

Építményadó
Nagymértékű és ráadásul igazságtalan adóemeléssel hálálja meg Laboda polgármester az önkormányzati választások során kapott szavazatokat.Az Ürömi Általános iskola gyakorlatilag megtelt gyerekekkel. Az udvaron telepített konténerekben tanulnak a diákok. Az épület további ésszerű bővítésére lehetőség alig van

Üröm testületi ülés 2019-10
Az Ürömiek egyik legnagyobb gondja, hogyan jusson el reggel munkába vagy iskolába a fővárosba és délután pedig onnan haza
Az egyik legfontosabb feladat lenne Ürömön a közösségi közlekedés fejlesztése és az autós forgalom csökkentése.Jelenleg a környező településeknél is többe kerül a helyi buszjegy:Üröm 400-, Ft/Budapest 350,-Ft/Budakalász 250,- Ft3 hónapja van új szemétszállítója Ürömnek, a Depónia Kft. és az eddigi lakossági tapasztalatok alapján jól végzik a dolgukat.
Fontos a környezetünk hosszútávon élhető kialakítása, ezért nem mindegy, hogy kertünkbe és utcáinkra milyen növényeket ültetünk.

A postánál lévő lámpánál reggelenként egyre nagyobb a dugó minden irányban. Több lámpaváltás alatt lehet csak továbbhaladni, ezért az autósok próbálnak egérutat keresni, és kikerülni Üröm központját.

8 év és 4 milliárd forint lemaradásban van Üröm a fejlesztések terén.

Gazdag településhez mérten magas fizetésekA tegnapi napon képviselőtestület alakuló ülésén határozott többek között a képviselők, bizottsági elnökök és a bizottságok nem képviselő tagjainak tiszteletdíjairól.Képviselőknek átlagban 110.000,- ft/ óra,bizottsági tagoknak 70.000,-ft/ óra  tiszteletdíj jár ezentúl.

Miért nem volt Ürömön az 1956-os forradalom és szabadságharcról megemlékező ünnepi rendezvény?-kérdezték többen is tőlünk.

Műholdas felvételeken is jól látható módon, rohamos mértékben tűnik el Üröm területéről a zöldfelület.
Iskolai étkeztetés.Az önkormányzat 2019 májusában elindította az iskolai közétkeztetés pályáztatását, mivel a jelenlegi szolgáltató szerződése lejár ez évben.

 Elkezdte felújítani az önkormányzat a Csillaghegy felé vezető Rókahegyi utat

2019.Szeptember.5
Közlekedési katasztrófahelyzet kezd kialakulni a közintézményeinket körülvevő utcákban.
Nem veri nagy dobra az ürömi önkormányzat, hogy közelednek az önkormányzati választások.
Kidobott pénz:Évről évre ugyanazokat az úthibákat javítják ki több millió forintért. A javítás jó esetben egy szezont bír ki.

Ürömi Tanösvény
Megérkezett az ősz, itt van a kirándulás ideje, kicsiknek, nagyoknak egyaránt érdemes végigjárni Üröm legszebb pontjait.

Járdaépítés.A Boglárka utcai megállónál kiesünk a csuklós busz hátsó ajtaján leszálláskor, a járda ugyanis nem ér végig a Volánbusz teljes hosszán, ezért babakocsival, nehéz csomaggal leszállni balesetveszélyes.
Nincs könnyű helyzetben Ürömön az aki postai ügyeket akarna intézni gyorsan.
Elhibázott stratégia és szinte teljes csőd fémjelzi a képviselőtestület elmúlt (2014-2019) gazdasági programját.

2019.szeptember.10
Ürömöm a következő jelöltekre szavazhatunk október 13 i önkormányzati választásokon.
Polgármester jelölt:Laboda Gábor
Egyéni listás jelöltek:Szalona László,Németh Csaba,Zsömbörgi László,Csoóri-Bányai Réka,Badacsonyi László,Spikutné Laczkó Mária,Storcz Botond,Búzás Katalin,Bertalan János,Szilvási Károly,Dr. Császár Albert,Kelemen Márta,Vidákovits Tibor.Laboda Gábor biztosan vezeti már a települést, mert nincs más polgármester jelölt, rajtunk kívül ( Szalona László és Németh Csaba) mindenki az ő politikai közösségébe tartozik, így abszolút többsége van. Ha tovább kampányol, akkor már nem a vezetést, hanem a tejhatalmat akarja.
 
 
Másodszorra talán sikerül

Milliókat költ el feleslegesen az önkormányzat meg nem valósított tervekre.

2019.július.31
Pénzkidobás.A Rákóczi-közben elkészült a két fekvőrendőr, célja az átmenő forgalom lassítása
Félkész munka.Kiszélesítette az önkormányzat Sadovén a Barackos utat. Több éve kérték az itt élő emberek az út szélesítését, mivel ezen az egy aszfaltos úton lehet csak megközelíteni ezt a településrészt. A kivitelezésről egyszemélyben Laboda polgármester döntött. Mivel a testületi ülésen nem tárgyaltak róla, ezért valószínűleg ezt is utólag hagyatja jóvá a képviselőkkel a polgármester.
Sorozatban sikertelenek az ürömi önkormányzat által beadott pályázatok.

Üröm halad a kijelölt úton, amibe nincs beleszólásunk.Kontár módon teszik tönkre zöldterületeinket, amellett, hogy a meglévőket elhanyagolják
Új óvoda épülne Ürömön

Sikertörténetnek indult annak idején, mikor Laboda polgármestert először megválasztották, ám most inkább kínlódik Üröm, és nem találja a helyes irányt.

Faültetésre 250 000,- forintot ad az önkormányzat
Szemmel láthatóan nem fontosak természeti értékeink és zöldterületeink megőrzése a képviselőtestület tagjai számára.videó
Vékony jégen jár az Ürömi önkormányzat
Csak a magánszemélyek fizetnek adót a teherautók behajtása után Ürömön

Vészelhárítási munkára nincs pénz.-döntött ma a képviselőtestület Laboda polgármester tanácsára.

Vízkorlátozási tervet fogadott el a képviselőtestület februárban

2019.július.02
Megváltozott a kommunális hulladékszállítás rendje 2019.július.01 napjától Ürömön.

Nem kell izgulni, 100 évenként egyszer van nagy eső Ürömön, mondta ezt Laboda polgármester a tavalyi közmeghallgatáson.

Mielőtt továbbolvasná a cikket, kérem, keressen rá az Ürömi Tükör facebook-oldalára, vagy esetleg olyan nyilvános közösségi oldalra, ahol az aktuális információkat leközli az Ürömi Önkormányzat.

Ebből a vízmennyiségből szolgáltatnak a solymári és pilisborosjenői hálózatba is,a fennmaradó mennyiség az ürömi meglevő igényeket éppen csak kielégíti.

Gőzerővel haladnak Ürömön az önkormányzati beruházások

Üröm közbiztonsági helyzete
A rendőrségi törvény értelmében az illetékes rendőrkapitányságnak évente kell tájékoztatást adni az adott település közbiztonsági helyzetének alakulásáról, amit a rendőrség képviselője meg is tartott a májusi testületi ülésen.Ezek szerint Ürömön 52-ről 50-re csökkent a bűncselekmények száma. Az ismertté vált, hogy bűncselekmények nagy részét továbbra is a vagyon elleni bűncselekmények képezték.
A bányagödörrel tényleg kezdeni kellene valamit, mert így ronda és haszontalan. Mire lehetne hasznosítani, amiből Üröm is profitál?Esetleg ki lehetne alakítani benne egy sportközpontot (sziklamászás, extrém bicikli pálya, kötélpálya egyebek). Vagy rendezvénytérnek, ahol komolyzenei koncerteket, színházi előadásokat lehetne tartani.Lehetséges, hogy tényleg fel kellene tölteni, és egy erdős zöldterületet sétányokkal, vízfelülettel építeni rajta.bővebben itt:
 Európai parlamenti választások – Választási tudnivalók

Az ördög a részletekben rejlik Ez most is így van: két közérdeket is erősen érintő ügyön keresztül szeretném felhívni a figyelmet, arra, hogy próbálnak bennünket, ürömieket félrevezetni, és úgy beállítani saját magukat Laboda polgármester és képviselői, mintha kizárólag nekik köszönhetnénk a sikeres érdekvédelmünket. Közben nem a választóikat védik, hanem egymást.

 
 
Tönkre teheti Üröm iparát Laboda polgármester és képviselőtestülete

29 perc alatt 20 napirendi pontot tárgyalt meg a képviselőtestület a május 29-én megtartott testületi ülésen.Szinte kivétel nélkül mindegyik fontos téma és lehet, hogy egy kis energia befektetésével mégjobb döntéseket is lehetne hozni ezekben az ügyekben.Most az ürömi gyerekek étkeztetésével kapcsolatban ajánlok megfontolásra pár észrevételt.Ezzel a témával kapcsolatban két napirendet is „tárgyalt” a testület. A 14. pont az óvodai konyha felújítása a 12. pont az iskolai közétkeztetés pályázati kiírása volt.Fontos tudni, hogy településünkön közel 900 gyerek jár iskolába, óvodába, bölcsödébe, akiknek a napi étkeztetése múlik az önkormányzaton. A településen az idősek klubjával együtt 4 szolgáltató látja el a közétkeztetést.
Megint nagy eső volt Ürömön, ezúttal a Völgyliget lakóparkban okozott károkat.

Gyalog közlekedni esős időben lehetetlen, az autók is tengelyig süllyednek. 2019-ben ilyen a Deák Ferenc utca.Az utca területe rendezetlen, több magánterületen is átvezet, az önkormányzat éveken át mégis adott a környező telkekre építési engedélyt.


Menza
Több okból is aktuális lenne átalakítani közintézményeinkben az étkezési rendszert.Jelenleg Ürömön, négy helyszínen történik étkeztetés, melyben megközelítőleg 850 fő érintett. Ezek a következők:
dősek klubja: 55 fő
Óvoda, új tagóvodával együtt: 310 fő
Iskola: 350-400 fő
Bölcsőde: 50 fő
Az étkeztetést jelenleg négy szolgáltató végzi. Minőségben egyértelműen az óvoda konyhája vezet, míg a legtöbb panasz az iskolai ebéd minőségét érinti.

 A héttérből szemlélem a dolgokat, nem szólok bele.

Egyelőre nincs pénz az M10-es út megépítésére, polgármesterek egyeztettek az M0-ról-adta hírül több hírcsatorna. Az egyeztetésen készült fényképek alapján településünket nem képviselte senki az önkormányzat részéről.

 
 
Gyereksors.Ki ne tenne meg mindent a gyerekeiért, azért, hogy jobb sorsuk legyen?

Futópályát építünk 95.125.000,-forintért

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz