A fele is elég - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
 

 
A művelődési ház vezetőjének már régen el kellett volna készítenie Üröm közművelődési koncepcióját, így tudnák a képviselők, hogy milyen épületre lenne szükség. Ezért átgondolt terv nincs, csak ötletek. A mostani elképzelés szerint az épületben a következő helyiségek kapnának helyet:
 
-        a közösségi könyvtár elhelyezése kb. 100 m2-en,
 
-        2 foglalkoztató,
 
-        színházterem,
 
-        iroda,
 
-        teakonyha,
 
-        raktár,
 
-        öltöző és mellékhelyiségek
 
 
Az 1970-es évek óta művelődési háznak használt épületnél alig lenne nagyobb az új, viszont akkor Üröm lakossága 3500 fő volt, most 8000 fő, ami pár éven belül, a belterületbe vonásoknak köszönhetően, elérheti a 10-12000 főt is. Ám ennél nagyobb épületet felesleges lenne építeni, mivel évente csupán 2 millió forint körül költenek műsorokra.
 
A könyvtár áthelyezésével valószínűleg a felszabaduló főutcai épületben tagóvodát nyitnának. Ami rossz megoldás lenne, ahogyan már egyszer az is felmerült, hogy tagiskolának átalakítják, de a szülők tiltakozása miatt elvetették ezt az ötletet. Arról nem is beszélve, hogy egy ekkora településnek jóval nagyobb könyvtárra lenne szüksége.
 
 
Új művelődési ház helyett időközben már akár lehetne tanuszodánk, aminek az iskolás, óvodás gyerekeink, akik a két intézményben a következő tanévet több mint nyolcszázan kezdik meg, biztos örülnének.
 
Több Pest megyei településen épül tanuszoda és tornaterem, Ürömön ezt a lehetőséget is elszalasztotta az önkormányzat. Budakeszin, Pilisvörösváron és Vecsésen tanuszoda, Pilisborosjenőn tornaterem épül.
 
 
A tanuszodafejlesztések előfeltétele, hogy az érintett önkormányzatok a fejlesztés helyszínéül szolgáló ingatlanokat ingyenesen az állam tulajdonába adják. Ürömön erre alkalmas önkormányzati telek már alig akadna, mivel Laboda Gábor és képviselői szinte minden eladtak.

 
 
http://www.pestmegye.hu/38-fooldali-slider/3719-tobb-pest-megyei-telepulesen-epul-tanuszoda-es-tornaterem
 
 
fotó:pemeteblog
 
 
 
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz