Ápr21 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1


Környezetünk védelme az elsők között szerepel az önkormányzat céljai között, ennek ellenére az utolsó pillanatban reagált a bányafeltöltési engedélyre.

Laboda polgármester és képviselői egymást hozták kényelmetlen helyzetbe, és vezették félre az embereket. Míg a polgármester azt állította, hogy tudott az engedélyezési eljárásról, addig Kelemen Márta képviselő asszony azt állította, hogy az önkormányzat nem tud semmit, majd ezt a kijelentését pár óra leforgása alatt megváltoztatta, és arról adott tájékoztatást, hogy az önkormányzat hónapok óta dolgozik az ügyön.
Mindenesetre, hogyha nem hozzuk nyilvánosságra még időben az ügyet, akkor valószínűleg az önkormányzat nem tett volna semmit a feltöltés megakadályozása érdekében.
Az önkormányzat nem működik együtt az ürömi emberekkel, pedig fontos lenne, hogy a működésével kapcsolatban minél szélesebb körben elérhetővé tegye dokumentumait, közadatait.  
Még márciusban kértem a jegyző asszonyt, hogy a másodfokú eljárásban tett önkormányzati fellebbezést küldje meg részemre, melytől elzárkózott, pedig kötelező lett volna Üröm weboldalán is közkinccsé tennie. Az adatok közzétételének érdekében, mint most is, a Nemzeti Adatvédelmi Hatósághoz kellett fordulnom, aki rendszerint felszólítja a jegyzőt a kért információ kiadására. Ez a jegyzői gyakorlat nem vet jó fényt az önkormányzat működésére.
Most már a fellebbezés nyilvános, és itt elolvasható:
Németh Csaba


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz