Ápr25 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1

Rövid összefoglaló az április 24-i testületi ülésről
Az ülés Papp Ákos művelődési ház vezető hisztijével kezdődött, ami értékes perceket vett el a 49 percig tartó ülésből. Pilisborosjenői lakos létére állandó résztvevője az üléseknek, és tagja a Környezetvédelmi és Településfejlesztési Bizottságnak is. Ezáltal bele tud szólni, és így befolyásolni is tudja településünket érintő döntéseket.
Nem ez az első eset, mikor akadályozta a testület vagy a bizottság munkáját. A februári bizottsági ülés 20 percéből 10 percet dühöngött, és nem engedte dolgozni a bizottság többi tagját. Kirohanása tárgya a jelenlévő kameránk volt, szerinte jogtalanul rögzítettük a bizottsági ülést.
A bizottsági ülés itt megnézhető: https://youtu.be/vgopykH31dE
Ennél sokkal fontosabb volt, hogy Laboda polgármester visszavonta a Kosztyu Kft. telekrendezési ügyét tárgyaló napirendi pontot, mert egy szerinte szükséges térképes verziót is szeretne látni a döntés előtt, ám ez nem más, mint időhúzás. A Kosztyu Kft. a telephelye melletti önkormányzati telket részben beépítette, és éveken keresztül jogtalanul használta. Az önkormányzat által utólagosan megállapított szerény bérleti díjat vitatja, és nem akarja elfogadni. Laboda polgármester a jelek szerint nem akar Üröm számára kedvező és a kft. számára pedig hátrányos döntést hozni, vajon miért?
Egy 12 lakásos társasház építéséhez az építő cég 6 hónapra kibérelné a Táborföldön lévő 2850/25. hrsz.-ú önkormányzati telket. A képviselőtestület havi 254.000,- Forintos bérleti díjat szavazott meg. Bertalan képviselő szerint ez a telek most tele van szeméttel, elhanyagolt, mivel a környező területen élők odahordják a hulladékot. A bérlő kitakarítva, rendbe téve adná vissza. Ami hasznos lenne, mivel az önkormányzat a belterületbe vonás alkalmával ide játszóteret és közparkot ígért. Hogyan lehetséges, hogy egy belterületi önkormányzati telek ilyen siralmasan állapotban legyen?
A testületi ülés itt megnézhető: https://youtu.be/JwMTOLGgEIY
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz