Aug23 - Átlátható üröm

Átlátható Üröm
Tartalomhoz ugrás
Tovább nehezíti a helyzetet, hogy az óvodában kiderült, hogy megfelelő végzettség nélkül nevezte ki Laboda polgármester az óvodavezetőt (Csordásné Tőkés Katalint), akit ezért le kellett váltani. Az óvodavezetői állásra kiírt pályázat sikertelen volt.
Nem ez az első eset, hogy nem a szakértelem az első szempont vezetőválasztásnál. Az iskolánál is már előfordult, hogy a polgármester választottját meneszteni kellett, ugyanezen indokok alapján.
Ürömön a lakosság számának növekedését nem követte az intézmények fejlesztése, azért, mert a képviselő-testület ezt nem tartotta fontosnak. A leváltott óvodavezető tanácsára az óvoda bővítését az önkormányzat törölte a következő évek fejlesztései közül.
Köztudott, hogy az iskolát eredetileg 240 gyerek befogadására tervezték, jelenleg 520 gyereket kénytelenek összezsúfolni a falai között, részben konténerekben.
Az önkormányzat, hogy mint fenntartó a mindenkori előírásoknak meg tudjon felelni, az alapító okiratban folyamatosan emelte a befogadható létszámot, de az épületet nem bővítette. Az állam mint új működtető ezt a lehetetlen állapotot örökölte.
Addig, míg a szülők nem védik meg a gyerekeik érdekeit, ez így is marad.
Vissza a tartalomhoz