aug4 - Átlátható üröm

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
2019.augusztus.04
Milliókat költ el feleslegesen az önkormányzat meg nem valósított tervekre.
Negyedévente kellenek a fejlesztési elképzelések az Ürömi Tükör oldalaira, csak azért, hogy fel tudjanak valamit mutatni, amit a képviselőtestület tagja fejlődésnek neveznek.
Látványtervek és tervek készülnek iskolára, művelődési házra, gyalogátkelőhelyre, futópályára, melyek nem sokat tudnak megvalósítanak, mivel sorra derül ki az elképzelésekről, hogy vagy pénz nincs rá, vagy a tervet nem kellően készítették elő. Aztán negyedévente Laboda polgármester megmagyarázza, hogy nem az önkormányzat a felelős, és rendszerint másokra mutogat a felelősséget áthárítva.

A futópálya jó példa erre a polgármesteri gyakorlatra.
Ha még emlékszünk rá, tavaly bejelentette, hogy az önkormányzat által kijelölt nyomvonalon a Csókavár utcától a Kárókatona utcáig kb. 700 fm, és végig önkormányzati területen tervezik a beruházást. Akkor megírtuk, hogy a terület nem alkalmas erre a beruházásra, és javasoltunk egy másikat.
Idézem Laboda polgármestert:” Üröm fő megmondói előálltak egy másik nyomvonallal, mely a 700 fm helyett 2 – 2,5 km lenne, Pilisborosjenő közigazgatási területe mellett menne, érintve zöldfelületet, erdősávot, szántóföld területeket, 10-es utat, Táborföldet és nem utolsó sorban 14 magántulajdonú területet. Mondanom sem kell, hogy a felsoroltokból egy is olyan analogikus pont, hogy az egész projektet meghiúsíthatná, csak az erdőt említve, az erdészeti igazgatóság nem engedélyez ilyen létesítményt, a szántóföldet tekintve ilyen célra művelési ágból nem vonnak ki az illetékes földhivatali hatóságok földterületet, a magántulajdonú ingatlanokról nem is beszélve.”
Mikor nagy nehezen rájött Laboda polgármester, hogy igazunk van a helyszínt illetően, tájékoztatta a lakótársait, hogy sikerült neki új területet találni a futópálya számára, mely természetesen eredetileg a mi javaslatunk volt.
Érdekes módon, most már nem okozott gondot a megvalósításhoz az erdő és a magánterület.
Komoly összeget pazaroltak el a tervezésre, ami előtt nem egyeztettek a lakossággal.
A terveket kikértük, és az önkormányzat helyett közzétettük. Itt derült ki, hogy a táborföldi fő közlekedési utat jelentősen le akarják szűkíteni. A nagy felháborodás miatt ezen a területen nem építették meg a futópályát.
A beruházással kapcsolatban a következőkről tájékoztatott Laboda polgármester: „A képviselő-testület szeptemberi soros ülésén két ütemre bontotta a beruházást, a járda kiépítése nélkül írta ki a közbeszerzést. Az első ütemben a közel 1 km szakasz épül meg, míg a második ütemben 0,5 km-es szakasz. Bízunk abban, hogy az új kiírás eredményes lesz és kap az önkormányzat ajánlatokat. Az első ütem áthúzódik a 2019-es gazdasági évre, míg a második ütem 2020-ra.”
A terveket tanulmányozva nekünk feltűnt, de a képviselőtestület tagjainak sajnos, nem, hogy a szántóföld mellett nincs világítás, és az induló pontnál nincs parkoló kialakítva.
Mivel több hibát találtunk a beruházásnál, ezért Laboda polgármesternél betelt a pohár, ránk zúdította haragját az Ürömi Tükör legutolsó kiadványában. Mérgében elfelejtette, hogy idáig milyen tájékoztatást adott ki ez ügyben, így lejáratta magát és az önkormányzatot is.
Idézem:” tájékoztatási mániájuk nem ismer határokat, jó példa erre a futópálya építésével kapcsolatos információjuk. Nem valós, amit leírnak, mivel a futópálya nem két ütemben épül, hanem a teljes beruházás egy időben, egy szerződés keretén belül, nem 1506 fm-en, hanem 1300 fm-en, stb. A probléma az, hogy a változásokat célszerű lenne figyelemmel kísérni, ha már ennyire az önkormányzat helyett akarnak tudósítani, hogy valós információk jussanak el a Lakótársaimhoz, vagy nem belekontárkodni abba, amihez nem értenek”
Laboda polgármester nem tűr ellentmondást, csak az számít, hogy neki legyen igaza, Nem számít neki, hogy a vélt igaza mennyibe kerül, úgyis velünk fizetteti meg.
Németh Csaba
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz