Az önkormányzat sorra hagyja ki az óvoda és bölcsőde férőhelyeinek bővítésére kiírt pályázatokat. - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
 

 
Kijelentésének némileg ellentmond, hogy eddig rendszeresen az intézmények alapító okiratában módosították a férőhelyek számát, ezzel a gyerekeket egyre inkább összezsúfolva. Az iskola eredetileg 260 gyerek tanítására volt alkalmas, mára 480 gyerek jár az intézménybe. Az óvodában tavaly emelték fel a férőhelyek számát 263-ról 315-re. Az indok az volt, hogy sok gyerek rendszeresen beteg, ezért lehet a létszámot emelni, mert úgy is sokan hiányozni fognak.
 
A 2016. évi gyermekvédelmi beszámoló szerint Ürömön a gyermekek száma (0-18 éves) 1747 fő.
 
Korcsoport szerint:
 
    
         
0-2 éves----169
            
3-5 éves----306
            
6-13 éves---875
            
14-17 éves--397
            
Összesen:-1747
       
 
Ez a létszám az építkezéseket elnézve a következő években jelentősen emelkedni fog.
 
Erre a tényre felhívta a képviselőtestület tagjainak a figyelmét a beszámoló készítője:
 
Üröm Község a budapesti agglomeráció északi részén található, dinamikusan fejlődő település. A községbe évről évre nő a fővárosból kitelepülő családok száma. Ebből  kifolyólag egyre több a gyermekkorúak száma is a településen valamint nagyon kedvező a születési arány.”
 
 
A képviselők ennek ellenére a legutolsó építési szabályzat módosításakor (2017.) az intézmények bővítéséhez szükséges földterületet elvették, és helyette újabb lakópark építésére biztosítottak terület. Ezek után az önkormányzat csak piaci áron tud telket vásárolni az elkerülhetetlen bővítésekhez.
 
A szerencsés ürömi családok gyerekeit eddig még esetleg sikerült valamelyik környező település intézményébe beíratni,  de mára ez megváltozott. Egyrészt máshol is sok a gyerek, a másik ok pedig, hogy Laboda Gábor polgármesternek híresen rossz a kapcsolata az Ürömmel szomszédos önkormányzatokkal. Információink alapján a III. kerületben a teljes együttműködés hiánya az oka a „bekeményítésnek”.
 
Most újabb lehetőség kínálkozik a bölcsődei férőhelyek bővítésére. Félő, hogy az önkormányzat ezzel sem fog élni.
 
 
http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/csalad-es-ifjusagugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/iden-10-milliard-forintot-szannak-bolcsodei-fejlesztesekre
 
 
 
 
 
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz