Dec22 - Átlátható üröm

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
1. A Bécsi úti gyalogos átkelő jelenlegi készültségi foka 50%, varhatóan 2020. elején lép működésbe, megkönnyítve a Tücsök utcaiak és az új Ligetlakók életét is. Az előkészületek már most is jól látszanak, ha az OMV benzinkút után járunk.
2. A Sadove-dűlő egyes részein rossz minőségű utak és a közvilágítás szakaszos hiánya nehezítik az ott élők mindennapjait. Ígéret hangzott el új plusz világítótest felhelyezésére, különösen a Körte utca környékén. Az aszfaltozása a murvás utcáknak a polgármester szerint csak akkor reális, ha többen is bejelentkeznek oda állandó lakhatásra, ezzel megnövelve a falu adóbevételeit.
3. A veszélyes patakparti helyreállításra az egész hosszon ami legalább 300-400 folyóméter jelenleg nincs anyagi lehetőség, az önkormányzat tájékoztatása szerint. Csak több szakaszban cca.30-40 méteres darabokban tudják ezt megvalósítani, kezdve a legfontosabb részekkel. Kivitelezőket keresnek erre a munkákra, árajánlatokat várnak, mert nincs rá jelentkező.
4. A Táborföldnél a polgármester úr szerint, ahol a Budai út becsatlakozik a Dózsa György útba ú.n. ideiglenes gyalogos átkelőt lehetne létesíteni, amely csak gombnyomásra valós átkelési szándék esetén állítja le a forgalmat rövid időre. Ezzel megszűnhetne az évek óta tartó macska-egér (autós-gyalogos) játék az út két oldalán álló autóbusz megállók környékén végre. Az ilyen lámpák előnye, hogy olcsón gyorsan telepíthetők. Kiépítési költségük alacsony és tényleg csak a legszükségesebb mértékben gátolják az autós forgalmat. Állítólag ilyen készülékek használtan alacsony áron léteznek a Közút-nál.
Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Zsömbörgi László

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz