Dec28 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1


Ugyanis a polgármester által belterületbe vont területek jelentős részénél most zajlik az építési engedélyek kiadása, ezért nem mindegy, hogy ezeken a területeken mennyi lakóházat tudnak építeni az ingatlanbefektetők.

Veszélyben az Ófalu!

A település ezen részén sok a lepusztult épület, és alattuk nagy telkek találhatók. A jelenlegi szabályozás szerint bármely falusias lakóterületi telken 2 lakás építhető. Ezek az ingatlanok esetenként alacsonyabb áron megvásárolhatók, mint az új beépítésű területek telkei. Az ilyen telkek felvásárlása után a hagyományos formájú és telepítésű épületet lebontják, és új, két vagy esetleg többlakásos épületet építenek rajta.

Fontos lenne Üröm falusias lakóterületein a hagyományos beépítés fenntartása. Jelenleg a helyi építési szabályzat a hagyományos lakóterületek és lakosságuk fennmaradása ellen hat.

Hogyan alakult ki ez a káros folyamat?

A képviselőtestület tagjai a belterületbevonás után a befektető kérésére engedélyezik a telkek ikresítését, egy telek két helyrajzi szám alá sorolását. Az ingatlanbefektető jól keres, a település pedig hosszú távon küzd, hogy hogyan és miből fejleszti a közintézményeit, úthálózatát, közműveit az idetelepülő emberek sokasága miatt.


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz