Feb14 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
Naponta 70 db 20 tonnás nyerges teherautó fogja szállítani az építési törmeléket, Üröm közlekedési szempontból amúgy is túlterhelt úthálózatán a Stonemine bányába.
Már decemberben a Kormányhivatal közzétette az ürömi bányában hulladéklerakó létesítésnek Környezetvédelmi engedélyére vonatkozó dokumentumait. Ez idáig nem reagált rá az önkormányzat, vagyis nem tett észrevételt ez ügyben.
A Stonemine bányában az üzemeltető 2019-ben a bánya rekultivációját kívánja megindítani, az első évben 300.000 m3 hulladéknak nem minősülő inert anyaggal szeretné a területet feltölteni.
Mi az inert anyag: építési és bontási hulladék, kitermelt föld vagy sitt.
A bánya feltöltése jelentős környezeti terheléssel jár. A bánya tulajdonosa két útvonalat is megjelölt teherautók közlekedésének. Az egyik Budakalász felől a Békahát utcánál megépített bejáró ami nem alkalmas a 20 tonnás teherautók közlekedésére, ezért valószínű, hogy a másik útvonalon Ürömön keresztül fogják a bányát feltölteni.
A bánya tulajdonosának a hulladék lerakása milliárdos hasznot hoz, Ürömnek viszont a tönkretett utcák, a zaj és a légszennyezés jut, ha csak az önkormányzat nem tesz semmit.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz