Feb20 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
2019.február.20
Az elmúlt héten jó pár észrevétel érkezett az Átlátható Ürömért oldalára, amelyből az önkormányzat is sokat meríthetne.
Többen felvetették a közlekedés fejlesztését, a gyalogos- és biciklis utak építését. A turizmus fejlesztésében is sokan látnak fantáziát. Nem akarnak az emberek több belterületbe vonást, sokan szeretnének több parkot, zöldterületet. Színvonalas kulturális eseményeket, tisztább, korszerűbb művelődési házat. Uszodát, sportcsarnokot, jobb parkolást, közösségi tereket. Sok mindent lehetne tennünk közösségünkért.

Üröm túl nagyra nőtt ahhoz, hogy csak egy-két évre előre gondolkozzanak a település vezetői. Nem lehet elhúzni négy évig a beruházásokat, és csak a választások évében nekifogni az akkor már szinte halaszthatatlan beruházásoknak, mint például az óvoda bővítése.
Legalább öt, sőt inkább tíz évre előre kell gondolkozni, tervezni, aminek a költségvetésben is meg kell mutatkoznia.
Tervezni természetesen csak úgy lehet, ha tisztában vagyunk a körülményekkel, és alaposan felmérjük az igényeket.
Laboda Gábor egészen tavalyig csökönyösen ragaszkodott ahhoz a nézetéhez, hogy Ürömön csökken a gyerekek száma. Ennek ellenére 2019-ben óvodát és bölcsődét akar bővíteni, az iskola túlterheléséért pedig az államot hibáztatja.
Annak ellenére, hogy polgármesterünk eldicsekedett vele, hogy Üröm a leggazdagabb vidéki település, amiért sokan megdicsérték, az önkormányzat nincs olyan helyzetben, hogy akár egy nagyobb telket tudna biztosítani az új iskolaépületnek.  
Nem elég az újságban leírni, hogy magas szinten, zökkenőmentesen üzemeltette az önkormányzat településünket, ezek után pedig rögtön ezt bizonyítandóan felsorolni, hogy hányféle szociális segélyt osztottak szét a 60 év fölötti lakosoknak.  
Nem ér annyit a krumpli és hagyma, hogy cserében a képviselőtestület teljesen tönkre tegye Ürömöt. Laboda Gábor polgármester abból a szempontból is rossz helyzetben van, hogy sokan nem merik elmondani neki az őszinte véleményüket, ugyanis Ürömön ez nem kifizetendő dolog. Helyette inkább dicsérik és mentegetik, amiből nem tud messzemenő következtetéseket levonni, hogy valójában mi is lenne a helyes irány.
Egy kedves hozzászóló azt írta, hogy nem a polgármester tehet a belterületbe vonásokról, hiszen ő a csak a harmadik polgármester volt a sorban. Ez igaz is. Amit, elődei elkezdtek, ő tökéletesen befejezte, sőt az elkövetkező évekre előre elkötelezte Ürömöt az újabb belterületbe vonások mellett.
Közügyeinkbe minden ürömi polgárnak van beleszólási joga, amit az önkormányzatnak kötelessége meghallgatnia. Osszuk meg egymással véleményünket, elképzeléseinket, hiszen csak így fejlődhet igazán Üröm.

Németh Csaba
  


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz