Feb28 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1


Mint megtudtuk az Érdi Járási Hivatal Környezetvédelmi ügyintézőjétől, az ürömi önkormányzatot már 2018. decemberében értesítették a bánya feltöltéséről, és kérték a hivatalos állásfoglalását és véleményét az ügyben.

Laboda Gábor polgármesternek kötelessége lett volna a lakosságot kiértesítenie. Ennek több módja is van. Üröm weboldalán, a helyi újságban, ami éppen december végén jelent meg, valamint az önkormányzati hirdetőtáblákára is kötelező lett volna kiraknia a felhívást.

A beérkezett lakossági észrevételeket ugyancsak kötelessége lett volna továbbítania az Érdi Járási Hivatalnak.

Március 04. a Járási Hivatal elbírálási határideje.

Ha Szalona László képviselő nem tájékoztatja képviselőtársait, és nem hozzuk nyilvánosságra az ügyet, akkor valószínűleg Üröm önkormányzata nem észrevételezi, és nem támaszt kifogást a Stonemine bánya építési törmelékkel való feltöltése ellen.

A polgármester hanyagsága miatt nagy árat fizetne Üröm, mivel a húsz tonnás teherautók elsődleges útvonalának egy régi földút van megjelölve, amit murvával borítottak, majd az önkormányzat költségvállalásával leaszfaltoztak. Szerintünk ez az út nem alkalmas ekkora teherautók rendszeres közlekedésére, ezért a másik útvonalat használnák az építési törmelék behordására, ami Üröm központján, a Fő úton keresztül halad a bánya felé.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz