Istálló - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
 

 
Nagy a csend a művelődési ház kivitelezése körül. Laboda Gábor 2017. első félévében akarta elkezdeni az építési munkákat. A csúszáshoz bizonyosan hozzájárul a tervezési feladatok rossz koordinálása is, hiszen a képviselőtestület tagjai között csak egy szakember van, aki jártas az ilyen beruházásokban, de őt mellőzik, nem vonják be az előkészítési munkába. Pedig nagy a tét, jelentős összeget akarnak elkölteni az építkezésre a többi intézményünk rovására.
 
Az előkészületek 2015-ben kezdődtek, ekkor még csak felújításról, esetleg bővítésről lehetett hallani. Ezt a lehetőséget hamar elvetették egy statikai véleményt figyelembe véve.
 
Ezek után már egy új, 800 m2-es épületre kértek tervezési ajánlatot.
 
500.000.000,- bekerülési értékkel számolt Laboda Gábor, ami 625.000,-/m2 áron még az orvosi rendelőnél is többe került volna.
 
A nyertes tervező, Vashegyi Ilona 19,5 millió forintért vállalta a tervek elkészítését.
 
A szomszédos telek megvételével, 2016. júniusában immár egy 1200 m2-es épület tervezését rendelték meg, emelt áron 24,8 millió forintért. Érthetetlen módon nem a nyertes tervezőnek módosították a vállalási díját, hanem egy ismeretlen céget, Szilágyi Attila ügyvezető által képviselt Szilabika Kft.-t bízták meg a munkával.
A cég teljes neve: SZILABIKA Szarvasmarha-tenyésztő és Kereskedelmi Kft.
A vállalkozás nem rendelkezik tervezési referenciával, a 2014-es árbevétele 2,2 millió forint. Fő tevékenysége a szerződés megkötésekor szarvasmarha-tenyésztés volt.
 
Amennyiben hihetünk Laboda Gábornak az eredetileg tervezett épület árából kiindulva az 50%-kal nagyobb művelődési ház 750.000.000,- forintba is belekerülhet.
 
Az Önkormányzat még mindig nem tette közzé a terveket és kérésre sem küldte meg a művelődési ház beruházásához kapcsolódóan megkért anyagokat, annak ellenére, hogy Kelemen Márta képviselő 2016. júniusi testületi ülésen arról számolt be, hogy a tervek 95% készültségi állapotban vannak.
 
Az előkészítő munkákat egy háromtagú szakbizottság koordinálja. Tagjai:
 
Kelemen Márta, Búzás Katalin, Szilvási Károly képviselők
 
Az épület nagyságát és bekerülési árát figyelembe véve, akár több funkciós épület is lehetne, ide költözhetne a polgármesteri hivatal, vagy akár egy tanuszodát is ki lehetne alakítani benne, vagy esetleg egy istállót.
 
Bízzuk a szakértőkre?

 
 
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz