Jan13 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1

Ez tudom, hogy elég furcsán hangzik 2019-ben, de idáig így működött Üröm.
Ennek egyébként egyszerű a magyarázata, az önkormányzat egy személy vezetése,irányítása mellett működik, mindent a polgármester dönt el, mindent tőle kell kérni. A képviselőtestület és a bizottságok csak formálisak, érdemi munkát alig végeznek. A dolguk annyira korlátozódik, hogy mindent megkell szavazniuk, amit Laboda Gábor mond nekik.
Ezügyben érdemes megnézni egy-két testületi- és bizottsági ülésről készült jegyzőkönyvet. A résztvevők szinte hozzászólás, vélemény nélkül megszavaznak minden napirendi pontot.
Ezen változtatni kell, mivel ebben a formában nem az ürömi emberek többségének érdekei szerint születnek meg a döntések.
Pedig ha őszintén elmernénk mondani észrevételeinket, javaslatainkat, melyeknek még akkor sem lenne negatív következménye, ha az rossz színben tünteti fel az önkormányzatot, az az egész településünk hasznára válna.
Most, hogy az Átlátható Ürömért oldalát egyre többen olvassák, és a cikkekhez megjegyzéseket is fűznek, melyeket egyébként szinte az egész önkormányzat is olvas, felszínre kerülnek lényeges ügyek. Ilyen például a síkosságmentesítés, ami fontos, mivel rengeteg baleset megelőzhető vele.
Az észrevétel így hangzik:„az első hó után RÖGTÖN agyonsózták, mint a sóskiflit, négyzetméterenként legalább egy kiló só van rajta, így az a járdát igen nagy számban használó kutyások nem tudják használni! Fás terület mellett meg tudtommal TILOS konyhasót használni! Üröm kevés parkja is TELE van sózva. Amellett, hogy a színes térkövet is tönkreteszi, a parki növényeket és a patak melletti növényzetet is károsítja az iszonyatos mennyiségben kiszórt só!”
Ez így igaz,de még a ruhánkat és az épületeket is tönkre teszi az útszóró só.
Sajnos, az önkormányzat nem használ környezetbarát szereket, mivel ez valószínű, hogy még a település irányítójának nem jutott eszébe, a társait pedig nem érdekli.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz