Jan16 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1

Vajon jó üzletet kötött Laboda Gábor polgármester, mikor 107 millió forint háttérfejlesztési támogatás és újabb 20 millió forint támogatás fejében a Völgyliget lakópark szomszédságában belterületbevonást szavaztatott meg képviselőtestületével?
Számoljunk egy kicsit!
A Völgyliget lakóparkban,ahol az önkormányzat által megengedett szabályozás szerint a legalább 800m2-estelkeket, két, legalább 400m2-es telekre lehet osztani ikerházas beépítés feltételemellett,így 272 db lakás építését engedte meg.Az új belterület 5,3 hektár nagyságúezért legalább 68-70 lakást építhetnek rajta.
Az új tagóvodában, két megacsoportban 60 gyereket akarnak összezsúfolni. A kérdés az, hogy az ideköltöző,több gyermeket nevelő családnak, hány óvodás korú gyermeke van?
Lehet, hogy már most kevés a férőhely az új tagóvodában is.
Ha továbbgondoljuk Ürömön a „fejlődés” eme bevett formáját, akkor felmerül a kérdés: Vajon ezen a területen a közműveket, világítást és az aszfaltozott utakat milyen pénzből fogják megépíteni?
Valószínűleg a közös pénzünkből, mert nem valószínű, hogy a felajánlott összegből az ideköltöző több ezer ember generálta bővítési, fejlesztési igényt el lehet végezni.
Ismételten jól járt a befektető. És Üröm?
Németh Csaba
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz