Jan17 - Átlátható üröm

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
2020.január.17
A nyilvánosságot és érdekeink képviseletét így képzeli az ürömi képviselőtestület, amit mi évenként 100.000.000,- forint tiszteletdíjjal hálálunk meg:
A legtöbb önkormányzatnál a képviselők a helyi újságokban beszámolnak munkájukról és meghirdetik fogadóóráikat is. (képek, III. kerületi újság)
Részlet a 2019. november 27-i. közmeghallgatás jegyzőkönyvéből, résztvevők száma 16 fő.  A kérdésekre Laboda polgármester válaszolt:Miért nem tájékoztatják az önkormányzat weboldalán részletesen a lakosokat az őket érintő közügyekről, eseményekről? Nincs meghirdetve a közmeghallgatás, szelektív hulladékgyűjtés.

Azért ülünk itt, mert meg lett hirdetve. A média elég széles, a neten keresztül eljut az információ a lakosokhoz. Egész Pest megyében nincs olyan szelektív hulladékgyűjtés, mint Ürömön.

Alpolgármesterek munkájáról, feladatairól szeretnénk rendszeresen havi beszámolót, információt kapni. A megválasztásuk óta eltelt egy hónapban milyen feladatokon dolgoztak, milyen munkákban vettek részt?

Az alpolgármestereket tekintve még nem telt el egy hónap ugyan, és engedje meg, hogy megfontolt és átgondolt döntést tudjak hozni, hogy a két alpolgármester azokon a területeken dolgozhasson, melyben a legjobb teljesítményt fogják tudni nyújtani. Mindezek ellenére megnyugtatom, hogy már az eltelt pár hétben is aktív részesei voltak a jelen közmeghallgatás, illetve az ezt követő képviselő-testületi ülés egyes napirendi pontjainak előkészítésének. Ezen kívül, ad hoc jellegű feladatokat is kapnak, melyek minden esetben a programjaim sűrűsége, illetve a leterheltségem szerint kell meghatároznom.

Kérdését tekintve, nem tudom, hogy kik azok, akik havonta szeretnének beszámolót hallani az alpolgármesterek munkájáról, de már most jelzem Önnek, hogy erre nem valószínű, hogy sort tudok keríteni, mert ezt egyetlen törvény sem írja elő számomra és nincs is ennek gyakorlata az országban.

Képviselőtestület tagjainak mikor van fogadó órája, hol kell bejelentkezni rá?

Tájékoztatom Önt arról, hogy Üröm kislistán választja a képviselő-testület tagjait, ami annyit jelent, hogy a megválasztott képviselő nem egy körzetben élők, lakók érdekképviseletét látja el, hanem az egész település lakosságának érdekképviseletét végzi. Egyébként a képviselő-testület a Mötv. alapján évente számot ad munkájáról, de a képviselők külön fogadó órát nem tartanak. De bármilyen olyan kérdésben, mely az egész település lakosságát érinti és önkormányzati hatáskör, meg lehet keresni őket.

A 100.000.000,- forint tartalmazza az 50 bizottsági tag tiszteletdíját is.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz