Jan19 - Átlátható üröm

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1

Ezért állami segítséggel vagy önerőből új utakat építenek.
Ürömön is lehetőség lett volna a település központját elkerülő utat építeni, csakhogy az önkormányzat évekkel ezelőtt az elkerülő út nyomvonalát is belterületbe vonta. Sajnos, ezt már visszacsinálni nem lehet, viszont azért, hogy a jövőben élhető legyen településünk, sürgős feladatok várnak ránk a közlekedés területein is.
Tehát valószínűleg a következő gyalogátkelő megépítésére nem várhatunk 6 évet, mint a Bécsi úti esetében, amit még 2014-ben ígért meg az önkormányzat.
Jelenleg csak a Dózsa György úton legalább 3 zebra hiányzik, ezeken a helyeken balestveszélyes a gyalogos közlekedés. Esetleg érdemes lenne megvizsgálni, hogy a takaréknál lévő lámpás kereszteződésnél kialakuló dugókat meg lehetne-e szüntetni egy körforgalommal.
Laboda polgármester szerint akkor fog az önkormányzat járdát építeni, amikor szükség lesz rá, vajon ez mikor következik be és melyik településrészen?
Mindenesetre jó lenne egy járda és kerékpárút a Csókavár utca és a Fülemüle utca közé, ahová az önkormányzat eredetileg a futópályát tervezte, ugyanis a tulajdonos lemondott a terület tulajdonjogáról az önkormányzat javára.
Remélem, a lakosság számával párhuzamosan fejlődni fog településünk is.
Pilisborosjenőn tervezési fázisban van egy 730 méter hosszú, 2x1 sávos bekötő út építése az M0 főpálya által elzárt területek megközelítésére.
Budakalászon elkerülő utat terveznek a város átmenő forgalmának elvezetésére. A kétsávos elkerülő út mentén zajvédő fal épül, és 20 méter széles erdősávot telepítenek.
Pomáz és Szentendre között kerékpárút épült, már építik a III. kerület és Szentendre közötti nemzetközi bicikliutat is.
Németh Csaba
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz