Jan20 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1

Ezekről a dolgokról nem ajánlatos beszélni Ürömön, sőt úgy kell tenni, mintha megsem történtek volna. Aki megszólal, pórul jár. Aki mégis veszi a bátorságot, és kiáll a többiekért, vagy a családjáért, azt Laboda Gáborral az élen köznevetség tárgyává teszik, lejáratják, kiközösítik.
A hallgatásért, a tűrésért cserébe jár a hagyma, krumpli, ajándékutalvány és a segély.
Nem véletlen, hogy a polgármester egymaga több segélyt oszt ki, mint a szociális bizottság összesen. Sokan úgy hiszik, hogy a polgármestertől kapják a támogatásokat, pedig ezt mind a közös pénzünkből veszik meg.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Ürömön,ezen oldal kivételével, csak cenzúrázott tartalmat lehet olvasni a polgármesterről és embereiről, ezért sokan nincsenek tisztában a tényekkel.
Sajnos ki kell, hogy ábrándítsam azokat, akik nem akarják elhinni az országos sajtóban és az Átláthatón megjelenő cikkekben leírtakat, pedig mind igazak.
Így működik Üröm.
Vajon, hány embernek tűnt fel, hogy 2014. óta, egy-két kivétellel, szinte kizárólag csak állami támogatásból valósult meg bárminemű fejlesztés. Ennek az a magyarázata, hogy az így megtakarított közpénzt egyszerre az önkormányzati választás évében költik el mutatva, hogy mennyire jó a település vezetése. A költekezés már el is kezdődött.
Pár önkormányzati ciklussal ezelőtt, mikor még fele ennyiensem voltunk, nem volt nagy baj, hogy a képviselőtestület tagjai szakmailag nem voltak felkészültek a település irányítására. Mára a helyzet alaposan megváltozott, most már nem elég, hogy műkörmös, ékszerész, titkárnő, tánctanár végzettségű emberek próbálgatják formálni jelenünket és jövőnket.
Nem tartom normális dolognak, hogy az egyetlen szakmailag felkészült /Szalona László/ építészmérnök végzettségű képviselő, még egy bizottsági helyet sem kapott azért, mert nem a polgármester embere.
A helyes az lenne, hogy minden településrésztegy képviselő képviseljen, akihez az adott terület ügyeivel lehet fordulni. Az önkormányzat pedig intézze a jegyző vezetésével a hivatalos ügyeket. A polgármester a krumpli kihordása és a segély osztogatása helyett irányítsa és képviselje településünket.
Ideje összefognunk.
Németh Csaba
Végezetül egy pár régebbi hozzászólást érdemes elolvasni.
Jelenkor:
-      Évek/tizedek óta szürnyülködéssel teli aggodalommal nézem az ürömi piramisjátékot: az újabb parcellázásokból befolyó pénz tartja el a korábbiakat. M i n d e n t beépítenek, parcelláznak, de -mint hallom- most már a természetvédelmi területnél tartanak: azaz, lassan kidurran a lufi és jönnek a hatalmas gondok: elégtelen közintézmények, szűkös úthálózat, brutális környezeti terhelés, és minderre vajmi kevés bevétel! ..az is érdekes, hogy rögtön az első komment, egy fgenyegetőzés a posztírónak - ezek szerint mégsem csúsztat a cikk a helyi viszonyokról (ellenvéleményt formálók megfélemlítése-megveretése?!
Átlátható:
-      Hát ha más lenne, nem itt tartana Üröm:))
El lehet gondolkodni, hogy ki lenne képes napokat azzal tölteni hogy az alanyi jogon járó krumplit hagymát SZEMÉLYESEN!!! kiszallitja. Vagy a nőnapi köszöntőt is személyesen adja át!
Ha valami nem tetszik Ürömön és vezetőségében egész egyszerű a helyzet, rengeteg lehetőség van máshol:))))))
-      Gábor ! Akkor is te vagy a legjobb ,és nem hagyunk, melletedlesszünk mi sokan vagyunk.Most könnyű lennen másnak ürömön polgármesternek lenni,mert te mindent megtettél a falunk é ,hogy ilyen legyen.Gratulálunk
-      
-      Tisztára úgy érzem a hozzászólások némelyikét olvasva, mint ha még a 80-as években lennénk... Pár kiló ingyen hagyma, vízhiányban osztott ingyen ásványvíz... ez tényleg elég ahhoz, hogy feledtesse a 600 Ft/nm-ről már 900 Ft/nm-re növelt építményadót? Egyetlen délután megszavazták az 50%-os emelést. És ahhoz is, hogy mi történik a településen? Vajon az véletlen, hogy nem indul ellenjelölt lassan az önkormányzati választásokon? A járdák műszaki állapota? A csapadékvíz-elvezetés az elmúlt 10 évben nem lett megoldva. Aki úgy jár-kel, hogy nem csak néz, hanem lát is, az bizony nagyon elkeseredik! Pár zsák tészta, krumpli tényleg elég ahhoz, hogy mindenki vak maradjon?
-      
-      Mi is szépen próbálkoztunk anno egy kéréssel, véleménnyel, csak még akkor nem ismertük valójában. A kislányom nem is került be az oviba. Több ismerősömet meg törölték, igen a közösségi oldalról, mert megemlített negatív dolgokat is. Felháborító ami itt van már!!!
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz