Júl18 - Átlátható üröm

Átlátható Üröm
Tartalomhoz ugrás

Az elmúlt években jelentős mennyiségű zöldterületet szüntettek meg, melyek pedig elnyelnék a csapadékvíz jelentős részét. Az aszfaltozott utcák mentén nem készült vízelvezető árok, ezért, mint például a Rókahegyen a lakóparkból a temetőbe és az alatta lévő telkekre, utcákra ömlik az esővíz.
Az új településrészeken nem írták elő az ingatlan-befektetőnek a vízelvezetés, utak, járdák és árokrendszer kiépítését. Emiatt a Völgyliget és a Panorámaliget lakóparkban sok család házát teszi tönkre a víz.
Az önkormányzat évekig eltűrte, hogy a Kosztyu Kft. a Cigány-árok vízjogi területén építkezzen, és feltöltse az árok medrét. Ezért rendszeresen elönti a környező házakat és a futópályát az eső.
Most a károk elhárítását és a vízelvezetés kiépítését a költségvetésünkből kell fizetni.
A bajt csak tetőzi, hogy a beépítésekkel párhuzamosan nem bővítették a csatornahálózatot, ezért útjainkat rendszeresen elönti a szennyvíz. Az önkormányzat Laboda polgármester felelőtlenségei miatt kénytelen több százmillió forintért most elvégezni a csatornahálózat bővítését is.
Nem csoda, hogy ezen okok miatt nem jut pénz az intézmények bővítésére. Valószínűleg Pest megyében Ürömön található a leglepusztultabb művelődési ház is.  
Összefogás nélkül csak tétlenül nézhetjük, hogy tönkremegy lakhelyünk. Merjünk fellépni egymásért és a családunkért! Hozzuk nyilvánosságra a közösségünket hátrányosan érintő ügyeket.
Németh Csaba
Vissza a tartalomhoz