jul19 - Átlátható üröm

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
2019.július.19
Sikertörténetnek indult annak idején, mikor Laboda polgármestert először megválasztották, ám most inkább kínlódik Üröm, és nem találja a helyes irányt.
Üröm fejlődik. - a szlogent sulykolják belénk, de valójában mit is jelent a fejlődés szó.
Minden érdekeltnek mást. Van, akinek a bankszámlája növekedését, van, akinek a környezete minőségének pozitív változását jelentheti.

Az úgymond fejlődés során eljutottunk odáig, hogy mindent belterületbe vont az önkormányzat, amit a törvény megengedett, sőt még annál többet is.
Elhitették velünk, hogy ez a helyes irány, és, hogy a bevételekből fejlesztik településünket.
Az elmúlt pár évben és a következő években több ezer ember költözik Ürömre. Ahhoz, hogy a megnövekedett jóléti igényeket ki lehessen elégíteni, valós fejlesztéseket kell végrehajtani, amihez pénzre van szükség.
Mire kell a pénz?
Bölcsőde, óvoda, iskola bővétésére, járdák, utak építésére, csapadékvíz elvezetésére, csatorna-, ivóvízrendszer bővítésére, környezetünk és zöldfelületeink bővítésére, -fejlesztésére, környezetvédelemre. Lehetne még sorolni a feladatokat.
De mit tapasztalunk, mit látunk?
A közművek kánikula idején vagy nagyobb esők alkalmával a most itt lakók igényeit sem tudják már kiszolgálni.
Megnyernénk a versenyt a legtöbb óvodást a legkisebb udvaron összezsúfoló versenyt.
Valószínűleg nincs más önkormányzat a miénken kívül, amely az iskola saját udvarát adja oda iskolabővítés céljára.
Szinte hihetetlen, de mégis igaz. Hogyan lehetséges?
Megvezetnek bennünket.
Az önkormányzat működésében senki és semmi nem gyakorol ellenőrzést. Nincs, és nem lehet ellenvélemény. A 8 képviselőből csak egy ellenzéki. Az 52 főből álló bizottságok nem végeznek érdemi munkát. Laboda polgármester által elismert civil szervezetek a támogatásért cserében hallgatnak. Laboda polgármester személyesen oszt szociális támogatást, nem mindig rászorultság szerint.
A képviselők szerint az önkormányzat jól végzi a munkáját, mert minden hatvanadik évét betöltő ürömi kap krumplit és hagymát.
Ez a jól működő önkormányzat 100.000.000 forintba kerül, amiért viszont nem kapunk semmit.
Ezért az összegért cserében viszont bárkit lejáratnak, megaláznak ezek az emberek. Nem csoda, hogy kevesen mernek őszintén megnyilvánulni a közösségi oldalakon.
Addig, míg nem állunk ki nyíltan családunk, gyerekeink, közösségünk érdekeiért, nem lesz Ürömön változás!
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz