jul24 - Átlátható üröm

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
2019.július.24
Sorozatban sikertelenek az ürömi önkormányzat által beadott pályázatok.
Most két pályázat zárult le, kilenc milliárd forint támogatás került kiosztásra bölcsődék kialakítására és korszerűsítésére Pest megyében, valamint négy milliárd forint belterületi csapadékvíz-gazdálkodások fejlesztésére, korszerűsítésére ugyancsak Pest megyében.
A nyertes önkormányzatok között nincs Üröm.
A sikertelenség oka, valószínűleg a rosszul megírt pályázat és a hozzá nem értés lehet.

A támogatásra nagy szüksége lett volna településünknek, mivel a belterületbe vonásokkor megkötött fejlesztési támogatások nem elegendőek az ideköltöző családok igényeinek kielégítésére.
Laboda polgármester annak ellenére, hogy a képviselőtestület határozatot hozott a Cigány-árok rendbetételére, amiben a károkozót, a Kosztyu Kft.-t kötelezte az árvízhelyzet megszüntetésére, a beadott pályázatban mégis erre a feladatra kért támogatást, nem csoda, hogy nem nyert.
Pedig több településrészen nem tűr halasztást a csapadékvíz-levezetés megoldása. Súlyos a helyzet Völgyliget lakóparkban is. Az itt lakók anyagi támogatás hiányában kénytelen lesznek saját pénzből megvédeni házaikat.
A Hóvirág Bölcsődére is ráfért volna a bővítés, nincs szabad hely, a felvételiző gyerekeket sorra elutasítják. A tervezett bővítés egy 14 fős csoport szobára szólt volna az intézmény területén.
A képviselőtestület tagjai a költségvetés elfogadása előtt nem mérik fel a lakosság igényeit, nem készítenek felméréseket, ezért nem tudnak előre jól tervezni.

https://regionalispolitika.kormany.hu/pest-megyei-palyazatok
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz