jul8 - Átlátható üröm

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
2019.július.08
Szemmel láthatóan nem fontosak természeti értékeink és zöldterületeink megőrzése a képviselőtestület tagjai számára.
A hangzatos ígéretek ellenére sivár és elhanyagolt településünk közparkja és zöldfelülete.

Üröm belterületéből alig 1 hektár a zöldterület, ami az utóbbi években nem, hogy növekedett, hanem inkább csökkent. Az autószervízek, boltok, intézmények közelében nincs elég parkolóhely, ezért az autósok kénytelenek szabálytalanul a zöldterületeken parkolni. Száraz időben nagy port kavarva, esőben a sarat dagasztva teszik tönkre a közterületeinket.
Laboda polgármester így mutatja be Ürömöt az üröm.hu oldalán:
A falu természeti adottsága, a kiépített és karbantartott turistautak vonzóvá és lehetővé teszik, hogy mind többen keressék fel településünket, és gyönyörködjenek szépségében.”
Védett természeti értékeinket nem gondozzák már, megközelíteni is veszélyes őket, illetve szinte lehetetlen. Üröm fejlődésének egyik nagy lehetőségét az önkormányzat a turizmus fellendülésében látja, amit éppen a képviselők tesznek tönkre felelőtlenül.
Az évekkel ezelőtt telepített 5000 m2 erdő, melyet a Völgyliget lakópark területén belterületbe vont erdős terület helyett kellett kötelezően telepítenie az önkormányzatnak, túlzás nélkül szégyenfoltja lett mára településünknek. A parlagfű és a gaz magasabb a „fáknál”, szemmel láthatóan nincs gondozva (videó).
Utcáinkról és a belterületbe vont területekről több száz idős fa és több ezer cserje tűnt el, amit a mai napig nem pótoltak, helyettük beton, aszfalt meg por maradt.
Az önkormányzat vezetésének ez a válasza a klímaváltozás kihívásaira.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz