Jun14 - Átlátható üröm

Átlátható Üröm
Tartalomhoz ugrás

Már egy 1997-es vizsgálat megállapította, hogy a talaj jelentős mennyiségű rákkeltő és idegrendszert károsító anyagot, klórozott szénhidrogén-szennyeződést tartalmaz, töb­bek között diklórt, triklórt, tetraklór-etilént és vinil-­kloridot.  A 2018-as vizsgálatok szerint pedig az egészségre különösen nagy kockázatot jelentő vinil-klorid területi kiterjedése tovább növekedett.
Érthetetlen, hogy ebben a fontos ügyben Laboda polgármester miért nem csatlakozott Üröm képviseletében a másik három településhez, főleg azért érthetetlen, mert az Ürömi Tükör utolsó számában arról kaptunk tájékoztatást, hogy azért van két alpolgármesterünk évi 12 millió forintos fizetésért, hogy Laboda polgármester több kistérségi és megyei ügyben is részt tudjon venni, ezzel is erősítve Üröm kistérségi szerepét, valamint új kapcsolatokat tudjon kiépíteni a környező településekkel.
A polgármester új feladatköre, amit önként vállalt eddig, csak kárt okozott Ürömnek. Országos médiaérdeklődést és felháborodást váltott ki, mikor Üröm jegyzője egy tollvonással engedélyezte a Lupa-tónál az ivóvízbázis fölé egy parkoló kialakítását. Ezzel a döntéssel több évi munkáját tette tönkre a budakalászi környezetvédőknek.
Ezek után nehéz lesz Laboda polgármesternek hitelesen képviselnie Ürömöt.
Vissza a tartalomhoz