Jun19 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
2019.június.19
Vízkorlátozási tervet fogadott el a képviselőtestület februárban
A tervet a DMRV Zrt. készítette el, ami tartalmazza a szolgáltató feladat- és hatáskörét, továbbá az önkormányzat képviselő-testületének feladatát, a polgármester feladatát, illetve a polgármesteri hivatal e tárgykörben elvégzendő feladatait.
A VÍZKORLÁTOZÁS FOKOZATAI:
I. sz. Fokozat:
A mindenkori vízkészlet 80%-os tartós kihasználása több mint 7 napon át.
TILOS a közparkok, házi kertek tömlős locsolása 6 és 23 óra között a járdák, utak mosása, automata öntöző-berendezések működtetése, gépjárművek tömlős mosása, úszómedencék töltése
II. sz. Fokozat:
A mindenkori vízkészlet 85%-os tartós kihasználása több mint 5 napon át. Az I. fokozatban elrendelt terjedelmen felül
Felhívást kell intézni a tárgyévben 50 m3/nap átlagfogyasztást meghaladó, gazdálkodó szervezetnek minősülő felhasználók felé, hogy napi fogyasztási igényüket 10%-kal csökkentsék.
TILOS: mindennemű tömlős locsolás és mosás a település egész területén.
III. sz. Fokozat:
A mindenkori vízkészlet 90%-os tartós kihasználása több mint 3 napon át.
A II. sz. fokozatban elrendelt terjedelmen felül felhívást kell intézni a tárgyévben 50 m3/nap átlagfogyasztást meghaladó, gazdálkodó szervezetnek minősülő felhasználók felé, hogy napi fogyasztási igényüket további 10%-kal csökkentsék. Ezen felül a település jegyzője a DMRV Zrt. képviselőjével közösen, a vízellátási szakági helyszínrajz alapján kijelöli a vízellátásból ideiglenesen napszakonként kizárható településrészeket, és intézkedik a végrehajtásról.
Legutoljára egyes fokozatott rendeltek el. A közeljövőben is rendszeresen lehet számítani az ivóvíz korlátozására.
Mit tehetünk mi fogyasztók?
Elsősorban takarékoskodhatunk a vezetékes vízzel. Ezen kívül érdemes az esővizet tartályban gyűjteni, amiből lehet a kertet öntözni, vagy kerti zuhanyt működtetni róla.
Az önkormányzat pedig módosíthatná az építési szabályzatot, és kötelezővé tehetné az épület kivitelezésekor beépíteni az esővízgyűjtő tartályt. Valamint sürgősen nekifoghatna az ivóvízhálózat bővítéséhez. Már csak azért is, mert Ürömön jelenleg is több száz lakóépület áll kivitelezés alatt.
Németh Csaba
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz