Közösek az útjaink - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
 


 
A két polgármester Laboda Gábor és Küller János nem csak az itt élők feje felett beszél el, hanem egymás mellett is. Mindketten, szinte egy időben erőltetik az emberekre a Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ) módosítását. Azon el sem gondolkoznak, hogy a belterületbe vonások következményeként a tömegével ideköltöző családoknak is közlekedési utakra van szükségük.   
 
Mindkét településen már most akadályba ütközik az autós-, gyalogos-, biciklis közlekedés. A meglévő járdák keskenyek, babakocsival közlekedni nagyon nehéz. A csapadékvíz elvezetése az egyre szélsőségesebb időjárás miatt nagy kihívás elé állítja az településeket, mivel a megfelelő elvezető rendszer nincs kiépítve.
 
A tömegközlekedés a dugók, balesetek miatt egyre lassabb. A helyi buszjárat a HÉV és Üröm, Pilisborosjenő között drága, mivel egyik önkormányzat sem érzi szívügyének üzemeltetésének támogatását. Aki helyben orvoshoz, iskolába, gyógyszertárba, bevásárolni jár, kénytelen kocsiba ülni.
 
A későn este hazaérőknek is jó lenne egy buszjárat bevezetése, ennek főleg a fiatalok örülnének.
 
A rossz helyzeten csak ront, hogy mindkét településen a központtól távol eső részeket vonnak belterületbe. Az iskola, óvoda, posta környékén a parkolás viszont már most problémás.
 
Laboda Gábornak a mostani ciklus programjában szerepel egy Üröm-Pilisborosjenő közötti futópálya építése, ami jó ötlet lenne, de előbb talán fontosabb lenne kiépíteni egy járdát és bicikliutat.
 
A régi Pilisborosjenői út járhatatlan, felújításra szorul.
 
Az ingatlanspekulánsok kiszolgálásán kívül még bőven lenne tennivalója a polgármestereknek és képviselőtestületüknek.
 
Németh Csaba
 
 
 
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz