Máj1 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1

Valószínű, hogy az iparterületen működő Nemesgép Kft. és Merci-bontó bezárhat, mivel 3.5 tonnánál nehezebb teherautóval nem lehet megközelíteni telephelyüket.
De nem csak a vállalkozások járhatnak rosszul, településünk is, mivel így kevesebb iparűzési adó bevétellel számolhat.

Ezen túl a 3.5 tonnánál nagyobb teherautók csak a katolikus templomot megkerülve a Fő utcán keresztül hajthatnak be a volt TSZ-udvarban működő cégekhez. Ezért nagyobb légszennyezésre és forgalomra számíthatunk az iskola és óvoda környezetében.
A valós okok helyett (természetvédelem, a lakosok érdekeinek szem előtt tartása) a jegyző, Dr. Halász Mónika kiadott egy közútkezelői nyilatkozatot, amelyben kijelenti, hogy a Békahát utca felől megépített út nem alkalmas nehéz teherautók közlekedésére. Valamint a képviselők módosították a helyi közutak kezelésének szabályait is. Ennek keretében rendelkeztek arról, hogy a Kőbánya utca és a 064/21. hrsz-ú külterületi út 3,5 tonnával behajtani tilos táblával és kiegészítő táblával jelöltek legyenek.
A tiltás azért is érdekes, mert a 064/21. hrsz-ú külterületi utat éppen a nehéz teherautók közlekedése miatt építették meg, úgy, hogy Laboda polgármester még 5 millió forint közpénzzel is hozzájárult a kivitelezéshez. Amennyiben szabálytalanul építették meg az utat az önkormányzat tudtával, akkor felvetődik a hűtlen kezelés gyanúja is.
Az érintett vállalkozások a korlátozás alól felmentést nem kaphatnak, mivel jegyzői nyilatkozat alapján az utak alkalmatlanok a 3.5 tonnánál nehezebb teherautók közlekedésére. Félő, hogy a pórul járt cégek sok százmillió forintra perelik be majd az önkormányzatot.
A kaotikus rendelet- és határozatalkotások miatt információnk szerint több hatóság is vizsgálódik.
.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz