Máj12 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1

NEM LESZ BÁNYABETÖLTÉS adta hírül Vidákovits alpolgármester a közösségi oldalon, szerinte, kizárólag „Az Ürömi Önkormányzat - mint Ügyfél - fellebbezésének köszönhetően”.
Várható volt, hogy erre viszi el az önkormányzat a kommunikációt, hogy ők intézték el, és nem arra, hogy falaztak az engedélynek, két hónapig nem tettek semmit, nem tájékoztatták közösségünket, nem kérték a véleményünket, nem tettek észrevételt az engedély kiadójánál. Mikor kiderült a bányafeltöltés ténye, akkor magyarázkodás közben hazugságból hazugságba estek, nagy kapkodva felesleges rendeletmódosításokba kezdtek, még jobban összezilálva az egyébként is aggályos, közútjainkról szóló szabályzást, mint kiderült teljesen feleslegesen.
Vidákovits alpolgármesterben, ha lett volna egy csöpp becsület, akkor a következőket írta volna: Nem lesz bányafeltöltés. Az önkormányzat nevében köszönöm Budakalász önkormányzatának, az Ürömért Egyesületnek, Szalona László képviselőtársamnak és az Átlátható Ürömért Civil Társaságnak, hogy felhívták az ügyre az önkormányzat figyelmét, és a közös munka eredményeként megakadályoztuk a környezetünket súlyosan veszélyeztető feltöltést.
Egy másik ügyben, ugyancsak a közösségi oldalon folytatott levelezést Vidákovits alpolgármesterrel egy lelkiismeretes ürömi polgár. Az alpolgármester figyelmét felhívta arra, hogy a Mészégető utcánál a járdaépítés közben talált akkumulátorokat az építő cég teherautója áthordja az orvosi rendelővel szembeni építési telekre, ahol valószínűleg eltemették volna azokat. Az esetről még fényképeket is küldött.
Derék alpolgármesterünk a bejelentést nem megköszönte, hanem helyette inkább kioktatta, és megpróbálta lejáratni az ügyet felvállalót.
A lejáratáshoz csatlakozott Kelemen Márta képviselő asszony, aki arról nevezetes, hogy nem mindig mond igazat. A táborföldi levelező listán rögtön megírta, hogy „Az Alpolgármester úr elment gyalogosan a területhez, és sehol nem látta a szóban forgó illegális szemétlerakás nyomát. Még fotókat is küldött nekem.”
Az ügy végül megoldódott az ügyet felvállaló a következőkről tájékoztatta a képviselő asszonyt: „az akkumulátor dobozok a villanyoszlop körül voltak ledobálva legalább 30 db. Több fényképet sikerült készíteni arról, mikor borították le a hulladékot és a gépkocsivezető maga mondta el, hogy honnét hozta és mik azok a fekete
dobozokat. Az Alpolgármesternek és Önnek is kedves Képviselő Asszony nagyon szívesen átküldöm azokat a képeket, amelyek bizonyítják a hulladék elhelyezését és elhagyását, sőt még a rendszám is jól látható.17 óra körül jártam arra autóval és láttam, hogy a
gépkocsivezető valamit "guberál". Feltételezhetően összegyűjtötte a az akkumulátor dobozait és elvitte a "veszélyes hulladék" tárolóba. Remélhetően találkozni fognak még velük hulladékgyűjtés kapcsán valahol. Sajnálatos, hogy Önök mennyire védik a
hulladéklerakókat és megpróbálják az ellenkezőjét állítani a valóságnak. Pedig az ember azt gondolná, hogy a képviselők értünk vannak és nem fordítva.”

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz