Máj19 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
2019.május.19
A héttérből szemlélem a dolgokat, nem szólok bele.
-      mondta egy helybéli jó ismerősöm, mikor telefonon beszélgettünk Üröm közügyeiről, és rákérdeztem, hogy szerinte jól döntött-e az önkormányzat az iskolabővítéssel kapcsolatban, vagy egyetért-e Laboda polgármesterrel abban, hogy az ingatlanbefektető helyett közpénzből épüljön meg a csatorna Rókahegyen, vagy az utak a Völgyliget lakóparkban?
Csak úgy áradt belőle a panasz, mivel van unokája, aki kénytelen a zsúfolt iskolában az udvaron sorban állni az ebédet várva, ami ráadásul - tette hozzá - ehetetlen. Inkább a gyerekekre kellene költeni a pénzt, mint másra.

Javasoltam, hogy menjen panaszra az önkormányzathoz, vagy írja meg véleményét valamelyik nyilvános fórumon. Minek – válaszolta -, hiszen mások sem írják meg véleményüket, pedig sok embernek nem tetszik, ami a településünkön történik. Ő nem szól bele, csak lesz valahogy - válaszolta.
Az igaz, hogy így az ismerősöm sok kellemetlenségtől megkíméli magát. Nem kell senkivel vitatkoznia, viszont ezáltal nehezen haladnak előre közös ügyeink.
Pedig fontos lenne a közös gondolkozás, tervezés, kulturált és nyitott párbeszédre van szükség. Nagyon sok múlik azon, hogy meghallgatjuk a másikat, és megpróbáljuk megérteni a miénktől eltérő véleményét. Fontos, hogy közösen oldjuk meg problémákat, mert akkor jó eséllyel haladunk a közös megoldás felé. Csak így lehet jó döntéseket hozni.
Addig, míg Laboda polgármester és képviselői ellenségnek vélnek minden olyan embert, akinek van véleménye, és az ráadásul nem egyezik az övékével, addig tényleg nehéz jó irányba terelni közös dolgainkat. Pedig, ha mernénk véleményt nyilvánítani, az az önkormányzatnak is segítség lenne a jó döntések meghozatalában.
Németh Csaba
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz