Máj8 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
2019.május.08
Menza
Több okból is aktuális lenne átalakítani közintézményeinkben az étkezési rendszert.
Jelenleg Ürömön, négy helyszínen történik étkeztetés, melyben megközelítőleg 850 fő érintett. Ezek a következők:
Idősek klubja: 55 fő
Óvoda, új tagóvodával együtt: 310 fő
Iskola: 350-400 fő
Bölcsőde: 50 fő
Az étkeztetést jelenleg négy szolgáltató végzi. Minőségben egyértelműen az óvoda konyhája vezet, míg a legtöbb panasz az iskolai ebéd minőségét érinti.

Az óvoda konyhája elavult, több gép már rég cserére szorult, melyek pótlására az önkormányzat ezidáig sikertelenül pályázott. Ráadásul a növekvő gyermeklétszámot már helyszűke miatt nem tudják megfelelően kiszolgálni.
Egy ürömi központi konyha kialakítására több megoldás is szóba jöhet. Az egyik lehetséges helyszín a rókahegyi játszótér és temető közti terület, amit az önkormányzat most szemétlerakónak használ. Itt elegendő hely állna rendelkezésre ekkora mennyiségű étel megfőzésére. Lakóépületektől megfelelő távolságra van, az ételszag nem zavarna senkit, és innen rövid idő alatt elérhető minden intézmény.
A beruházás helyben munkalehetőséget biztosít, és sok alapanyagot a helyi termelőktől lehetne beszerezni, ami friss és egészséges is.  
Nem utolsó sorban vállalkozásnak is megtérülő befektetés lenne, hiszen megfelelő kapacitás mellett lakossági igényeket és akár a környező települések intézményeit is ki tudná szolgálni.
Tervezzünk és gondolkodjunk közösen.
Németh Csaba
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz