Már1 - Átlátható üröm

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
2020.március.01
Apró lépések a környezettudatosság felé
Nem kerülne sokba, viszont az önkormányzat nagyot léphetne előre környezetünk megóvása érdekében.

Az Ürömi Tükör negyedévente jelenik meg közel 3000 példányban, mely végül a kukában végzi, vagy eltüzelik.  Milyen jó lenne, ha újrahasznosított papírra nyomtatnák, ezzel párhuzamosan az önkormányzat bevezethetné, hogy, aki igényli, nyomtatott újság helyett emailben kapná meg, így még kevesebb papírt pazarolnánk el.
Örök konfliktus forrása a kutyapiszok, senki nem szeret belelépni. A kutyások többsége összeszedi a kutyája után a kakit, ha nem felejti otthon a hozzávaló zacskót. Jó lenne a meglévő utcai szemeteseket kiegészítenék nejlon zacskó tárolóval. Azokban az utcákban, ahol nincsen szemetes, oda érdemes lenne újakat telepíteni.
Mindenkit zavar a büdös füst. Még azt is, aki a saját szemetét égeti el a kertben. Érdemes lenne a keddi napokon is betiltani a kerti hulladék égetését, cserében komposztládák telepítésével és nyáron gyakoribb zöldhulladék szállítással akár megoldást is lehetne találni a környezetszennyezés eme formájára.
Fogadjunk örökbe fákat, növényeket, ültessük el a házunk előtti közterületre. Az önkormányzat igényfelmérés után a jelentkező családoknak térítésmentesen biztosítana őshonos fákat, az ültetőgödrök kiásásához pedig gépet. A részt vevő családok pedig vállalnák a növények elültetését és folyamatos gondozását.
Éves szinten milliókat lehetne így spórolni, melyből még több növényt lehetne beszerezni és elültetni.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz