Már10 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1

Váratlan természeti csapás, nagyobb eső, vagy az önkormányzati választások miatt elkezdett beruházások, új óvoda, futópálya, járdák építésénél nem várt többletkiadásra a csekély tartalék nem nyújt fedezetet. Ráadásul ebből az összegből akarja Laboda Gábor polgármester a Völgyliget lakóparkban az utcák egy részét megépíteni, ami egyébként a terület ingatlanbefektetőjének a költsége és feladata lenne.
Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de nem láttam a költségvetésben a téli hóeltakarítást sem, ami a tartalék összegét tekintve jelentős összeg. Tavaly 26 millió forint volt.
Ekkora költségvetésből 200 ezer forint jut az iskola támogatására, 750 ezer forint a bölcsődére, az óvodára 5 millió forintot szánnak a képviselők, úgy, hogy a konyhát és a gépeket felújítani, cserélni kellene, amire évek óta hiába pályáznak. Ezen kívül mosógépeket, porszívókat kell venni, és az elhasználódott csoportszobákat is szükséges lenne felújítani.
A művelődési házban tartandó programokra 3 millió forintot adnak. Ez kevesebb, mint az intézményvezető éves fizetése, ezért lehet, hogy ő fog fellépni, és szórakoztatja azt a pár embert, aki betéved hozzá.
Új könyveket a könyvtárba 900 ezer forintért vehet a könyvtáros.
A katolikus egyházat 0 forinttal támogatják, a református egyházat pedig 7.5 millió forinttal.
Segélyekre, krumplira, hagymára 37 millió forintot szánnak a képviselők.  
Németh Csaba
A költségvetés itt olvasható (február havi testületi):
http://urom.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=620:eloterjesytes-2019&catid=55:eloterjesztesek&Itemid=131 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz