Már20 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1

Még 2014-ben a Csókavár 2008 Vízközmű Társulat közgyűlésén bejelentették, hogy minden közművet elkészítettek, elkészült a csapadékvíz-elvezetés, és az útépítés kivitelezése is befejeződött.
A Panorámaliget belterületbe vonása ugyancsak Reinerné Tóth Ildikóhoz köthető, mint a Völgyliget lakóparké.
Érdekesség, hogy az általa jegyzett közműtársulatot az Iskola utca 10. szám alá jegyezték be, ahol az önkormányzat található.


Laboda Gábor polgármester igazi sikertörténetként jelentette be ezt a közel 20 hektáros belterületbe vonást. Egy szolgáltató-, kereskedelmi településrészt akart létrehozni a vállalkozótól kapott területen, ami jó ötletnek tűnt. Időközben viszont a terület nagy részét eladta a Platán Idősek Otthonának, amit a mai napig nem építettek be. A másik részen pedig felépítette a 800 m2-es orvosi rendelőt, ami kétszer drágább lett, mint a környék bármelyik hasonló intézménye. A lényeg, hogy a belterületbe vonásból származó bevételt duplán elköltötte. A Lidl nem tudni, hogy mennyi iparűzési adót fizet Ürömnek.
Az ideköltöző családoknak 14 méter széles bekötőutat, 6 méter széles egyéb utakat, 3-5 méter széles járdákat és egy 2000 m2-es közparkot ígért az önkormányzat.
Ehelyett alig 3 méter széles utak épültek, járda és közpark nem. Kötelező hozzájárulás formájában az itt élő családokat megterhelte 180 ezer forint hozzájárulással Laboda Gábor polgármester.
Ezen kívül közpénzünkből 150 millió forintot költött el útépítésre.
Németh Csaba
    


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz