Már24 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1

Közel 4 millió forintot költött el az önkormányzat a Nemzeti Sportpark környezetére, de ez nem látszik rajta. Ezt az összeget ugyanis Laboda Gábor polgármesterrel baráti kapcsolatban lévő Kosztyu Kft. tulajdonosa miatt az új patakmeder tervezésére költötték.
Sajnálatos módon a sportparkot az új patakmeder nyomvonalára építették rá.

Az önkormányzat szorult helyzetben volt, mivel állami pályázaton nyerték el a sportparkot, ezért mindenáron helyet kellett biztosítani neki. Érthetetlen, hogy miért épp ide építették, pedig máshol is lett volna elegendő hely. A Völgyligetben és a Panorámaligetben egyaránt, mert ide ígértek közparkokat, melyeket a mai napig nem építettek meg. Ez a két terület még most is üresen áll.
A meggondolatlanság, kapkodás miatt megint több millió forint közpénzt pazaroltak el képviselőink. A félkész munka a legtöbb önkormányzat által lebonyolított beruházáson meglátszik. A sportpark környezete is ezt bizonyítja. A kivágott fákat nem pótolták. A kitermelt földet nem szállították el. A gumiburkolat már most sáros, pedig az eső nem is esett.
Parkolóhelyeket nem építettek, ezért az ide látogató emberek kénytelenek szabálytalanul a fűre állni kocsijukkal, egyébként akadályoznák a forgalmat. Biciklitároló sincs.
Az ide tervezett futópálya megépítésével még nagyobb forgalmat generálnak, ami nem biztos, hogy az itt élők nyugalmát szolgálja.
Nem terveznek építeni ivókutat és nyilvános vécét sem, pedig a két sportolási lehetőség valószínűleg sok embert ide fog csábítani. Egy szemetes sem ártana.
Az önkormányzat nem ismeri a közösségi tervezés fogalmát, amivel sok önkormányzat már régóta él. Laboda Gábor polgármestert és képviselőit nem érdekli az ürömi emberek véleménye, nem ismerik az igényeket, ezért nem tudnak jó és megalapozott döntéseket hozni. 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz