Már29 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1

Laboda polgármesternél, aki kihúzza a gyufát, pórul jár
Kerül, amibe kerül, most éppen legalább 120.000 forint közpénzünkbe kerül a polgármester haragja.
Történt, hogy Táborföldön egy lakó felajánlotta az önkormányzatnak, hogy a sportpark miatt kivágott növényzet helyére sövényt telepítene azért, hogy az a főútról érkező port felfogja.
Mint a beadványában írta „Természetesen a növények árát az itt lakókkal közösen álljuk és az ültetést is mi vállaljuk. A növény neve: turkesztáni szil. Természetesen betartva a patakparton a vízjogi sávot és az Ön megbízottjával előzetesen egyeztetett területre ültetnénk a sövényt.”

Laboda polgármester a következő választ adta: „ Köszönettel vettem megkeresését. A lakók felajánlását, miszerint a Sport park melletti területet növényesíteni kívánják saját költségükön nem tartom időszerűnek. Jelenleg, ennek a területnek a növényesítése az építendő futópálya miatt még nem megoldható, hiszen valószínűleg ez felvonulási területként fog szolgálni a kivitelezés folyamán.
A polgármester elutasító válasza, még védhető is lenne, ha Kelemen Márta képviselőasszony, nem szólalt volna meg, rögtön rácáfoltva főnökére: „Mindenki megnyugodhat! A sportpark árok felőli oldalán sövényültetés lesz. A mai napon a 3 érkező ajánlatból a képviselőtestület elfogadta az üröm virágosításáról, parkosításáról szóló napirendi pontot.”
A sövényültetést az önkormányzat a Föld napjára, április 22-re tervezi, önkéntesek bevonásával. Valószínűleg addig nem készül el a futópálya.
A felajánlást tevő ürömi lakos „bűne” az volt, a polgármester véleményével ellentétes ügy mellett állt ki, aminek nyomatékosan hangot is adott.  

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz