Már8 - Átlátható üröm

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
2020.március.08
Nagy bajban az orvosi ügyelet ellátása
Az önkormányzati alulfinanszírozás miatt nincs elég orvos a pomázi ügyelet ellátására.
A Pomáz Környéki Orvosi Ügyeleti Bt. levélben kért segítséget az ellátási területén lévő települések: Üröm, Budakalász, Pomáz, Csobánka és Pilisszentkereszt önkormányzatától.
Az Ürömi Önkormányzat havi 400.000,- forinttal támogatja az ügyeletet ellátó Bt.-t, ami nem tűnik soknak a 2 milliárdos költségvetéshez képest.
Egyébként ennél valamivel nagyobb bevétele keletkezik az egészségházban bérleti díjat fizető gyógyszertártól és az itt rendelő orvosoktól.
A pomázi ügyelettel sokan nincsenek megelégedve, információnk szerint sokszor nem jönnek ki hívásra, ezért a betegeknek el kell menniük Pomázra, ahol rendszerint megvárakoztatják őket.
Ez nem volt mindig így, ugyanis 2010-ig Pilisborosjenő Ürömmel közösen tartott orvosi ügyeletet, mindenki legnagyobb megelégedésére. Érdekes hogy eddig a két település tudta finanszírozni az ügyeletet, pedig nagyságrendileg kevesebb volt a két önkormányzat költségvetése, mint most.
Jelenleg Üröm lakossága lassan meghaladja a 10.000 főt. Érdemes lenne elgondolkozni helyben egy betegbarát orvosi ügyelet kialakításán, és ebben biztos partner lenne Pilisborosjenő is. 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz