Mindent visz - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1

Megbosszulta a természet az ürömi képviselőtestület nemtörődömségét. Az egyre inkább szélsőséges időjárás miatt május 23-án egy vihar csapott le környékünkre, amit nagy mennyiségű eső kísért. A Cigány-patak nem csak Ürömről, hanem Pilisborosjenő területéről is összegyűjti az esővizet, és a Bécsi út felé vezeti el. A patakmedret egyik önkormányzat sem takarítja, ezért jelentős hulladék halmozódott fel benne az idők során. De az igazi nagy bajt mégsem ez okozta. A Kosztu Kft. évekig a patakmederbe öntötte a működése során keletkezett törmeléket, amivel jelentősen leszűkítette a meder keresztmetszetét. A hordalékos víz ezért elöntötte a Táborföldi lakópark néhány házát, amikben nagy kárt okozott. Szerencsére anyagi káron kívül személyi sérülés nem történt.
Laboda Gábor polgármester pedig tudja, hogy milyen fontos szerepet tölt be a vízelvezetésben a Cigány-patak. A tavaly év végén megrendezett közmeghallgatáson feltett kérdésre, miszerint „Ígérték, hogy Ürömön kiépítik a felszíni vízelvezetést. Mikorra készül el?” a következő választ adta: „Ha nem lenne Cigány-árok, szükséges lenne, de van. ¾-e ide folyik.”
Nem csak a patakmedret kellene rendben tartani, hanem a felszíni csapadékvíz elvezetését is ki kell építeni Ürömön. Az utcákat aszfaltozzák, ami nem nyeli el az esővizet, így az nem jut vissza a talajba. A jó és szebb megoldást az utcák térkövezése jelentené, ami a víz jelentős részét elnyelné, valamint esetleges csőrepedés során könnyebben lehetne helyreállítani.
A májusihoz hasonló eset bármikor újra bekövetkezhet. Csak az ürömi önkormányzaton múlik, hogy a Cigány-patak mellett élő családok élete és vagyona mikor kerül biztonságba.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz