Nincs miből, de adunk - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1

Üröm szűkös csatornakapacitásából napi 200 m3/nap szennyvízkontingenst biztosít a Budai Tégla Zrt.-nek. Ezért Dr. Dani Sándorné vezérigazgató 800.000.- Ft/m3-t hajlandó fizetni. Ami elsőre jól hangzik, viszont, ha megnézzük a Zrt. pénzügyi beszámolóját, ami minimális árbevétel mellett veszteséget mutat, kétség merülhet fel a kifizetést illetőleg.
A másik aggasztó probléma, hogy jelenleg Ürömnek nincs szabad csatornakapacitása. A Völgyliget Lakópark szennyvizét sem tudja a jelenlegi csatornahálózat befogadni, ami a fele az elígért csatornahasználatnak, mintegy 114 m3/nap.  
A Völgyleg Lakópark fejlesztője Reinerné Tóth Ildikó helyett a képviselőtestület döntése alapján közpénzből bővítik a III. számú átemelőt és a Bécsi út és Újvári út közötti szakaszt. A bővítés ellenére is kétséges, hogy a fővárosi csatornázási művek befogadja-e a többletszennyvizet.
Az ürömi képviselők közpénzből szolgálják ki az ingatlanbefektetőket.
Egyébként is áll a bál Laboda Gábor Polgármester által belterületbe vont területeken.
Rókahegyen nincs csapadékvízlevezetés, a lerakott burkolatok, kerítések támfalak repedeznek, süllyednek. A házakhoz egy parkolóhelyet építettek, az utcákon álló autók miatt, járda hiányában, a gyalogosközlekedés veszélyes.
Panorámaligetben ugyancsak Reinerné Tóth Ildikó befektetői körét perelik az utak aszfaltozása miatt, amit közben közpénzen épít meg az önkormányzat. Ennek pénzügyi forrását rendelet formájában hajtja be az önkormányzat az itt lakókon. Az utak szélességét az útépítési rendelet után módosították 5.5 méterről 3.1 méterre. A terület csapadékvízelvezetését nem építették ki megfelelően, az esővizet az főút alatt egy szűk csövön vezetik a Cigány-árokba, ezért az esővíz a főúton átbukva folyik az árokba, alámosva a főutat.
Völgyliget Lakóparban az ígéretek ellenére nem készültek el időre a közművek, utak, pedig a képviselők minden segítséget megadtak a területfejlesztőjének, Reinerné Tóth Ildikónak. A még nagyobb beépíthetőség kedvéért az egyik utcának egy részét is eladták neki, ami az odaköltöző családok közlekedését megnehezíti.
A hullámok egyre magasabbra csapnak Üröm felett, az ideköltöző családok érdekeit figyelmen kívül hagyják. Egységes, érthető szabályzás helyett a befektetők érdekei alapján hozza meg rendeleteit a képviselőtestület.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz