Nov20 - Átlátható üröm

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
2019.november.20

A polgármester elmondja, hogy mitől működhet sikeresen egy önkormányzat, és milyen buktatókra kell odafigyelniük a települések vezetőinek.

Egy rész különösen elgondolkodtató: „A humánerőforrást a polgármesternek és jegyzőnek kell kézben tartani, de akadnak olyan helyzetek ahol nem a szakmaiság kerül előtérbe, hanem a társadalmi kapcsolatok dominálnak. Ez alatt elsősorban a rokonságnak, baráti körnek juttatott állásokról van szó. Ennek természetesen az adott önkormányzat fogja kárát látni.”
Évek óta pontosan ez zajlik Ürömön. Jó példa erre az 50 fős bizottsági létszám és a két főállású alpolgármester, de megemlíthetnénk a lepusztult művelődési ház vezetői állását is. Ezek a baráti állások közel 100 millió forintjába kerülnek az ürömi embereknek.


A 2013-ban készült szabályzási tervlapon (fénykép) zöldterületként tünteti fel a Kálvária dombot és a műfüves sportpályát is.
Egyébként a focipálya és a rajta működő klub nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A közel 2000 ürömi fiatalkorú gyerek közül alig 60 focizik versenyszerűen. A felnőtt csapat a Megye II-ből is kiesett, jelenleg a Megye III középmezőnyében található. A gyenge teljesítmény ellenére a képviselő-testület több millió forint közpénzzel támogatja a klubot.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz