Nov21 - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1

A káoszt tovább fokozta két hozzászólás. Vidákovits Tibor alpolgármester szerint, idézem: Ha pótolják a hiányzó lámpatesteket,akkor már nem lenne olcsóbb,Dr. Császár Albert képviselő szerint pedig: Ha egyegységre vetítve olcsóbb, több egységre ráfizetünk, ezért nem biztos, hogy megéri a korszerűsítés. A két zavaros hozzászólásból nem derül ki, hogy pontosan mire gondolt a két képviselő.
Érthetetlen, hogy 2017. júniusában megszavazták a LED-es közvilágítást, de a mai napig nem kezdték el a korszerűsítést. Több szakvéleményt is kértek az egyikből a következő derült ki:
„a vállalkozó saját tőkéjének felhasználásával végezné el a LED izzó cseréjét, majd 12 éves szerződést kötne az önkormányzattal, mely szerződés szerint az előzetesen számított, kb. 70 %-os energia-megtakarítás hasznát 12 éven keresztül ő használná fel és egy kis %-a maradna az önkormányzatnál. Az önkormányzat a teljes megtakarítás a 12 éves szerződés lejárata után tudhatná magáénak. Ha a megfelelő minőségben és szabványnak megfelelően kerül sor a kiépítésre, illetőleg a cserére, úgy ez esetben ennek a technológiának, illetőleg LED-világításnak az élettartama 15-20 év. Így az önkormányzatnak jobb esetben 8 évig nem kellene költséget fordítani a település közvilágítására, hanem kedvezően alakulnának a közvilágításra fordított költségei.”
Nem csak tanulmányokat készítettek, hanem egy újabb szakembernek adtak megbízást, aki szakértője a közvilágítás korszerűsítésének. 2017. novemberében,Farkas Ilonaa munkát bruttó 350.000 Ft munkadíjért vállalta el.
Közben kiválasztották a közbeszerzés lebonyolítóját is. Szokás szerint Kisfalvi István egyéni vállalkozó nyerte ezt is, úgy, mint minden ürömi közbeszerzés lebonyolítását.
Laboda Gábor polgármester által kész tényként bejelentett közvilágítás korszerűsítése tovább késik, ami havonta jelentős többletköltséget okoz a településnek.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz