Nov28 - Átlátható üröm

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
2019.november.28

Tudom, hogy most sokan felhördülnek, hogy „Üröm jótevője” nem ilyen ember, ez rágalom, ezért nézzünk egy konkrét példát. (melléklet videó 54 perctől)
A következő kérdést tettük fel a képviselőtestületnek:
A víznyelő melletti iparterületen a Gksz-1 besoroláson belül csak egy telephelynek akarják módosítani a HÉSZ-ben a 6 méter épületmagasságot 9 méterre egy új csarnok miatt. Ez a módosítás bármilyen formában veszélyezteti-e a védett víznyelőt? Illetve a víznyelő védelmében milyen előírásokat támasztanak a Samata Kft.-nek?
A kérdést azért tettük fel, mert a Samata Kft. telephelye az országos védettségű víznyelő mellett helyezkedik el, és kéri a helyi építési szabályzat módosítását a következők szerint:
- kialakítható telek legkisebb területét 2000 nm
- beépítési módot oldalhatáron állóra az épületmagasság legnagyobb mértékét 9m-re, a legkisebb telekszélességet 15 m-re módosítani szíveskedjenek.
Az önkormányzat rögtön támogatta a kezdeményezést, és Laboda polgármester a következő határozati javaslatot terjesztette elő:

„Üröm Község Önkormányzat képviselő-testülete egyetért azzal, hogy az 1701 hrsz-ú ingatlan vonatkozásában a Gksz-1 besorolású terület beépítése úgy módosuljon, hogy a Helyi Építési Szabályzatban a jelenleg 6 méter épületmagasság a meglévő épület és annak folytatásaként építendő új épületrész egységesen 9 méter magasságig megengedett legyen. „

A közmeghallgatáson a kérdésre a következő választ adta Laboda polgármester:

„A környékbelieknek az volt a kívánsága, hogy dobozolják be a régi csarnokot, hogy ne legyen hanghatás. A bedobozoláshoz a jelenlegi 6 méter kevés, 9 méter kell ehhez, hogy az egészet körbe tudják borítani. Nem egy új csarnokról van szó.”

Laboda polgármester megint hazudott a választóinak, félrevezeti őket. A védett víznyelő környezetét még nagyobb terhelésnek teszi ki, újabb és az eddigieknél is nagyobb épületet enged építeni.

Megteheti, hiszen nincs kontroll a képviselőtestület tagjai között.

https://youtu.be/a7OAyBy47nw 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz