Okt11 - Átlátható üröm

Átlátható Üröm
Tartalomhoz ugrás
2020.október.11
Belátható időn belül nem lesz nagyobb postánk sem.
Laboda polgármester javaslatára még az egyeztető tárgyalásokat sem kezdi meg az önkormányzat a Magyar Posta Zrt.-vel a postaépület bővítésével kapcsolatban.
A tárgyalások elhalasztását az állami elvonásokkal indokolják.

Általában nem szokott pénzbe kerülni az egyeztető tárgyalás, de még a lakosság véleményének a kikérése sem rázná meg anyagilag az önkormányzatot. Mivel nem mindegy, hogy a posta épülete maradna a mostani helyén, vagy esetleg átkerülne máshová, esetleg nyílna még egy kis posta valahol más helyszínen. Mindenesetre ez ügyben sem tervezik egyelőre a lakosság véleményének a kikérését.
Az egyeztető tárgyalásokat mindenesetre már úgy kéne megkezdnie az önkormányzatnak, hogy tisztában van a lakosság igényeivel ez ügyben.
Nincs könnyű helyzetben Ürömön az aki postai ügyeket akarna intézni gyorsan. A mai posta hivatal a 30 évvel ezelőtti 2500 főre lett tervezve. Most 10 ezer ember és közel 1000 céget kellene kiszolgálnia ugyanazon a színvonalon és ugyanannyi munkatárssal.
Nem ügyfélbarátok a nyitvatartási idők sem, például kedden és csütörtökön csak délután 15 óráig lehet intézkedni. A tovább dolgozóknak esélyük sincs odaérni.
Gyakran csak hosszú, esetleg utcai sorban állást követően tudják az ügyeiket megoldani. A két kiszolgáló ablakból sokszor csak egynél van ügyintézés.
Vissza a tartalomhoz