Okt4 - Átlátható üröm

Átlátható Üröm
Tartalomhoz ugrás
Az ürömi lakosság bevonása nélkül ígér földterületet Laboda polgármester, úgy hogy valószínűleg a felajánlott mezőgazdasági területek nem az önkormányzat tulajdonában vannak.
Jól tudjuk, hogy a jelenlegi önkormányzati vezetés Üröm fejlesztését a „mindent belterületbe vonunk és beépítünk” elv szerint képzeli el, ami egyenes út lakhelyünk tönkretételéhez.

Már megszokhattuk, hogy a képviselőtestület nem vonja be a lakosságot a döntéseik előkészítésébe, ezért csak utólag értesülünk arról, hogy milyen döntések születnek közösségünket érintő ügyekben.
Ez a Meditop Kft.-magánút esetében is igaz.
Laboda polgármester által lenézett szomszédos település vezetésétől sokat tanulhatnának képviselőink, akik azért esküdtek fel, hogy a lakosság érdekeit képviseljék.
Pilisborosjenőn az önkormányzat döntései előtt tájékoztat, véleményt kér, lakossági fórumot tart. A különböző fórumokon elhangzottak alapján hozza meg döntéseit a választóik igényeivel összhangban és egyetértésben.
Részlet a Meditop Kft.-fejlesztések képviselői jegyzetéből: „sajnos nemrégiben szembesültünk egy új fejleménnyel, ami a tovább bonyolítja a helyzetet. Egy minap lezajlott megbeszélésen Laboda úr, Üröm polgármestere – értesülvén a Meditop terveiről – azonnal felajánlotta a Pilisborosjenővel szomszédos, szántó és rét művelésű külterületet a Meditop fejlesztésének helyszínéül. Tudjuk, hogy Laboda úr más településfejlesztési elveket vall, mint Pilisborosjenő jelenlegi vezetése, és az is valószínű, hogy ajánlatát komolyan is gondolja, bár nem tartom valószínűnek, hogy az érintett területek önkormányzati tulajdonban lennének. Sejthető, hogy ez az ajánlat valamelyest rontotta az önkormányzat tárgyalási pozícióit, de rögtön hozzátenném, hogy a Meditop vezetői továbbra is elsősorban pilisborosjenői fejlesztésben gondolkodnak, és nem úgy tekintenek az ürömi ajánlatra, mint nyerő lapra egy kártyapartiban.”
Németh Csaba
Vissza a tartalomhoz