Sötétség - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1

A PS project Kft.-t 2017. februárban jegyezték be. Székhelye Dörgicse külterülete, weboldala nincs. Egyik tulajdonosa a felszámolt E-sztár vezetője volt.
A közvilágítás korszerűsítét a júniusi testületi ülés előtt tárgyalta a pénzügyi bizottság is. Megdöbbentő, hogy Laboda Gábor polgármester előterjesztéséhez kérdése, észrevétele sem volt a bizottsági tagoknak és a képviselőknek. Hozzászólás nélkül megszavazták a javaslatot.
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem kötöttek egyből szerződést a céggel. Első lépésben egy utcának a felén három hónapig próbavilágítást tartanak. Ha a LED erősebb, mint a régi világítás, akkor kötik meg a szerződést.
A testületi ülés jegyzőkönyvéből nem tudhatjuk meg, hogy melyik utcáról van szó. Ezt bizonyára a polgármester fogja eldönteni.
A szakvéleményből kiderül, hogy jelenleg 776 db világítótest van Ürömön, melyek éves áram fogyasztása, karbantartással és izzó cserékkel együtt 12 millió forintba kerül.  A PS project Kft. a korszerűsítést a jelenlegi beépített lámpatestek egyszerű cseréjével képzeli el. Ennek eredménye 76%-os megtakarítás lenne, évente 9 millió forint. Tizenkét év alatt 108 millió forint összesen.
A cserélni kívánt lámpatestek / EGB 203 LED20-40 / darabára bruttó 119 ezer forint. 776 darab vásárlása esetén valószínűleg jelentős kedvezményt kapna a település.
Ezt a korszerűsítést az önkormányzat saját erőből is meg tudná oldani, így már az első évtől jelentős megtakarítást lehetne elérni, és nem lenne kiszolgáltatva Üröm egy ismeretlen, frissen alakult cégnek. A befektetés 12 év helyett akár 6-7 év alatt is megtérülne.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz