Szept17 - Átlátható Üröm

Átlátható Üröm
Tartalomhoz ugrás
A 2020. szeptemberi képviselőtestületi ülésen döntöttek a képviselők a közösségi együttélés szabályainak módosításáról, ezen belül az ingatlanok tisztán tartásáról.
A döntés értelmében minden pázsit, gyepes terület szármagassága nem haladhatja meg a 20 cm magasságot, vagyis, ha a növényzet magassága eléri a megszabott 20 cm-t, kaszálni kell.

A természetes élőhelyek esetén gyepmagasság szabályozásáról, kötelező vágásról még sehol máshol nem hoztak rendeletet, valószínűleg nem véletlenül. Viszont a kaszálás idejét rendre szabályozni szokták.
Ürömön nagy bajban lesznek az állatokat, lovakat tartó és legeltető vállalkozók, kérdésessé válik számukra az, hogy hogyan fogják az állatok etetéséhez szükséges szénát megtermelni. Valamint a méhészeknek is költöztetni kell a méhcsaládokat.
Az utóbbi években felgyorsult környezetünk tönkretétele, melyben az önkormányzatnak jelentős szerepe van. Gondoljunk csak a mérhetetlen belterületbe vonásokra és azok következményeire.
Nem tudni, hogy hozzá nem értés, vagy csak egyszerűen az emberi butaság miatt hoznak rendszeresen olyan rendeleteket a képviselőink, melyek rendkívül hátrányosak és károsak az Ürömön élő embereknek.
Vissza a tartalomhoz