Szept5 - Átlátható üröm

Tartalomhoz ugrás
Közlekedési katasztrófahelyzet kezd kialakulni a közintézményeinket körülvevő utcákban.

Úgy tűnik, mintha ezt már fokozni sem lehetne, pedig közel sem ez a csúcs, mivel mindhárom intézményt bővíteni szükséges, mert megteltek.
A legrosszabb a helyzet az iskola környékén, ugyanis a legtöbb gyereket kocsival hozzák szüleik, és minél közelebb akarják őket kirakni az iskola kapujához.
Az Iskola utcában a gyerekeket szállító szülők tömegén kívül jelentős az átmenő forgalom is, és az óvodából a szülők is kénytelenek növelni az autósor hosszát, mert az Óvoda közből csak erre lehet kihajtani.
Reggelenként, ha megmérnénk az iskolánál a légszennyezés mértékét, valószínűleg vetekedne a főváros legrosszabb levegőjével.
Ezen mindenféleképpen változtatni kell.
Esetleg jó megoldásnak ígérkezik a Takarékszövetkezet előtti Templom teret kijelölni parkolónak reggel és délután, ahol a gyerekeket szállító autók meg tudnak állni.
A kijelölt gyalogátkelőhelyen biztonsággal át tudnak menni az iskolába a gyerekek, esetleg a helyi polgárőröket és a körzeti megbízott rendőröket meg lehetne kérni a gyalogos közlekedés felügyeletére, mint az más településeken is szokás.
Az óvoda környékén a nagy forgalmat és sorbaállást az Óvoda köz kétirányúsításával meg lehetne oldani úgy, hogy a Diófa utcánál lévő elhanyagolt területet rendbe tenné az önkormányzat, ahol az autók meg tudnának fordulni.
A mellékelt fényképen bejelöltem a javaslatokat.
Németh Csaba
Vissza a tartalomhoz