Szept8 - Átlátható üröm

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1
2019.szeptember.08
Elkezdte felújítani az önkormányzat a Csillaghegy felé vezető Rókahegyi utat.
Ürömről a III. kerület felé vezető út igen rossz állapotban van, ezért ideje rendbe tenni. Most nem foltozzák a lukakat, hanem az egész útfelületet telibe aszfaltozzák.

A Rókahegy beépítésével jelentősen megnövekedett a forgalom ezen az úton. A beépítés következményeként erről a területről a Fő úton keresztül a temető mellett a csapadékvizet Üröm felé vezeti le az út, mivel csapadékvízelvezető árok nem épült a belterületbe vonást követően az út mellett.
A temetőben a sírokat rendszeresen elöntötte a víz addig, míg az önkormányzat a bejárathoz nem épített egy emelt szegélyt, amely tovább vezeti a vizet lefelé a község központja felé, elárasztva lejjebb lévő telkeket. A csapadékvíz minden alkalommal egyre jobban alámossa az út szélét, így amellett, hogy kárt okoz, a közlekedésre is veszélyes.
A Rókahegyi utat nem lehet szélesíteni, annak ellenére, hogy lenne hozzá terület, mivel sajnos az önkormányzat eladta azt egy vállalkozónak.
Remélhetőleg, az önkormányzat ezt a nagy útfelújítást jól átgondolta, és az út felújításával együtt a csapadékvíz elvezetését, valamint az útszegélyt is kiépíti azért, hogy a rendbetétel ára ne legyen kidobott pénz.
Németh Csaba
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz