Szomjoltó - Üröm új

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szint 1

Ürömön ennek pontosan az ellenkezője történik. Ez év elején döntöttek a képviselők Laboda Gábor polgármester javaslatára, hogy az utolsó négy közkutat is leszereltetik. A polgármester költséghatékonyságra hivatkozik, túl sokba kerül a vízszámla.
Egy év alatt 170.000 forintba került a számla, igaz, a kimutatás alapján nem négy, hanem öt felhasználási hely került ennyibe. Közben kiderült, hogy a négy kútból csak kettőt lehet leszerelni, mivel a Fő u. 8. és az Ady Endre u. 70. szám alatt lévő közterületi közkutak nem szerelhetők le. Azok a közegészségügyi hatóság által mintavételre kijelölt helyek.
A Budakalászi út 17. és a Rákóczi út 63. számnál lévő két kutat 430.000,- forintért bontja el a DMRV RT.
Ebből a pénzből egy kis átalakítással a kutak vízhozamát szabályozni lehetne, hogy inni még alkalmas legyen, de más célra ne lehessen felhasználni. Valószínűleg még jutna a forgalmasabb helyeken párakapu felállítására, valamint pár darab tűzcsapot is át lehetne alakítani ivókúttá.
Az Ürömre tévedő turisták és a településen élők kevés helyen tudják szomjukat oltani. A Fő utcai téren lévő díszkút évek óta nem működik, megjavítani az önkormányzatnak ezidáig nem sikerült.
Megjegyzem, hogy az öt felhasználási hely közül a legnagyobb fogyasztó a szökőkút lehet (150.000 Ft), mivel huzamosabb ideig lukasan használták, és a vizet folyamatosan pótolni kellett benne.


Németh Csaba
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz